“Vatan Şairi” kompozisyonuyla dereceye giren genç, yaşadığı heyecanı anlattı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gönüllerde Akif Dillerde Hürriyet” temalı kompozisyon yarışmasında ilçede birinci, ilde üçüncü olan lise öğrencisi Mehmet Ülker duygularını anlattı. İlk duyduğunda dereceye girdiğine inanamadığını belirten Ülker, “Ödül töreninde çok heyecanlıydım. Heyecandan söyleyeceklerimi bile unuttum” dedi.

04 Nisan 2022 Pazartesi 11:37
“Vatan Şairi” kompozisyonuyla dereceye giren genç, yaşadığı heyecanı anlattı

Vali Ertokuş Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Ülker, kompozisyon alanında önemli bir başarıya imza attı. Ülker, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gönüllerde Akif Dillerde Hürriyet” temalı kompozisyon yarışmasında “Vatan Şairi” adlı eseriyle ilçede birinci, ilde üçüncü olarak dereceye girdi. Yarışmaya, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ebru Gedik Özkan’ın ısrarıyla girdiğini anlatan Ülker, ilk duyduğunda dereceye girdiğine inanamadığını söyledi. Mehmet Akif Ersoy’u anlatmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirterek ödül töreninde yaşadığı heyecanı dile getirdi. Törende, “Heyecandan söyleyeceklerimi bile unuttum” diyerek yaşadığı mutluluğu ifade eden Ülker, bundan sonra da yazmaya devam edeceğini söyledi.

Mehmet Ülker’in babası İsmail Ülker ise oğluyla gurur duyduğunu ve onu her zaman destekleyeceğini vurguladı.

“Heyecandan söyleyeceklerimi bile unuttum”

Dereceye girmenin heyecanını yaşadığını belirten Mehmet Ülker, “Mehmet Akif’in hayatını anlatmak çok farklı bir duygu. Okulda öğretmeninim ısrarıyla yarışmaya katıldım. Ailecek evde oturduğumuz sırada öğretmenim aradı. Aksu’da birinci, il genelinde üçüncü olduğumu söyledi. İlk duyduğumda inanamadım. Çok sevindim. Ödül töreninde çok heyecanlıydım. Heyecandan söyleyeceklerimi bile unuttum. Törende Cumhuriyet Başsavcımız Halil İnal vardı. Çok gurur verici bir andı. Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin’de beni tebrik etti. Tablet hediye etti. Bundan sonrada yazmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“Oğlumuzu her zaman destekleyeceğiz”

Oğlunu her zaman destekleyeceklerini söyleyen baba İsmail Ülker ise, “Öğretmeni oğlumun İlçe birincisi, il üçüncüsü olduğunu söylediğinde çok şaşırdık. Oğlum normalde de derslerine çalışır. Yarışmaya katıldığını bize söylememişti. Öğretmenim ödev verdi diyerek her gün 1 saat çalışıyordu. Bu yüzden duyunca çok şaşırdık. Ailesi olarak gurur duyduk. Oğlumuzu her zaman destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.