Türkiye’nin gururu

Eğitim kalitesi ile ülke genelinde adını duyuran Özel Anadolu Hastanesi Okulları’nın ilk mezunları sağlık sektöründe yerini alıyor.

23 Kasım 2015 Pazartesi 14:28
Türkiye’nin gururu



PIRIL PIRIL 130 GENÇ

Aksu ve Gazipaşa’da eğitim veren Özel Anadolu Hastanesi Okulları, bu öğretim yılında ilk mezunlarını veriyor. İki yabancı dil öğretimi, hastane stajları ve uzman kadrolardan alınan 4 yıllık kaliteli bir eğitimin ardından, 130 genç sağlık ordusuna katılıyor.



KALİTESİYLE ÜN YAPTI
Acil Tıp Teknisyenliği, Hemşirelik ve Anestezi Teknikerliği alanlarında eğitim gören gençler, staj yaptıkları hastanelerin gözdesi haline geldiler. Özel Anadolu Hastanesi Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ali İzmirli, “Türkiye’nin ender okullarından biriyiz” dedi.



Hedef; Aksu’ya Sağlık Meslek Yüksek Okulu kazandırmak

ÖZEL Anadolu Hastanesi Okulları’nın ilk mezunları bu öğretim yılında sağlık ordusuna katılıyor. Eğitimdeki kalitesi ile adını ülke çapında duyuran eğitim kurumundan bu yıl 130 öğrenci mezun olacak. Özel Anadolu Hastanesi Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ali İzmirli, “Çok çalıştık ve çok çabaladık. Gelinen noktada mutluyuz ve gururluyuz” dedi. 7 hastanesindeki staj olanağı ve okuldaki eğitim çıtasının yüksekliği ile Türkiye’nin ender eğitim kurumlarından biri olduklarını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Ali İzmirli, sorularımızı şöyle cevapladı:




-Öğrencilerinizi aldıkları kaliteli eğitimin ardından nasıl bir gelecek bekliyor?
-Çocuklarımızın staj yaptığı Özel Anadolu Hastaneleri’ndeki doktorların sık sık sordukları bir soru var: ‘Öğrencileriniz ne zaman geliyor?’ Çocuklarımız stajları sırasında o denli büyük bir güven verdiler ki, bu soru soruluyor. Bizler de, idareciler ve eğitimciler olarak bu durum karşısında mutlu oluyoruz ve gurur duyuyoruz. Özel Anadolu Hastaneleri’nin 7 hastanesi var ve bizim bir an önce mezun vermemizi bekliyorlar.




-Stajlar hangi sınıftan sonra başlıyor?
-Öğrencilerimiz 3 ve 4’üncü sınıflarda staj yapıyorlar. Stajlar, doktorların ve başhemşirelerin kontrolü altında yapılıyor. Öğrencilerimiz şu anda bile iş teklifleri alıyor. Çocuklarımız mezun olduktan sonra hem çalışıp maaş kazanabilecek hem de üniversite öğrenimini yapabilecek. Yani 18 yaşında iş hayatına atılmış olacaklar. Aksu’da 390, Gazipaşa’da ise 190 öğrencimiz en iyi eğitim şartlarında sağlık sektörüne hazırlanıyorlar. Öğrencilerimiz mezun olduklarında dilerse devlete ait sağlık kurumlarında da çalışabilirler, ancak bizim ilk tercihimiz Özel Anadolu Hastaneleri’ni seçmeleridir.




-Öğrenciler hangi hastanelerinizde staj yapıyorlar?
-Antalya, Lara, Kemer, Aspendos, Belek, Side ve Alanya’daki Özel Anadolu Hastaneleri’nde staj yapıyorlar. Çocuklarımızın evleri hangisine yakınsa o hastaneye gönderiliyor. Böylece ulaşım sıkıntısı da yaşamıyorlar.

-Özel Anadolu Hastanesi Okulları’nı farklı kılan nedir?
-Bizim okullarımızı farklı kılan, Türkiye’nin ender okullarından birisi olmasıdır. Eğitimciler ve hastane yönetiminin bir araya gelip kurduğu bir okuluz. Türkiye’de 7 hastanesi olup da böyle okullarda eğitim veren tek kurumuz. Stajlarda hiç sıkıntı çekmiyoruz. Çünkü öğrencilerimizi laboratuarlarda en iyi şekilde yetiştiriyoruz. Ayrıca Anadolu Hastaneleri’nin hastalarının yüzde 70’i yabancı hastalardır. Bu şekilde ülke turizminin gelişimine de katkı sağlamış oluyoruz.



-Okuldaki eğitim konusunda velilerin düşünceleri nasıl?
-Onlardan bize ulaşan izlenimler çok güzel. Şu anda 2 çocuğu, hatta 3 çocuğu da bizim okulumuzda okuyan velilerimiz var. Çocuklarının aldığı eğitimi gördükten sonra akrabalarını getiren velilerimiz bile var. Hem okulda verilen eğitimin hem de hastanelerde yapılan stajın dört dörtlük olduğunu velilerimiz yakından görüyorlar. Öğrencilerimiz mezun olup görev başı yaptıklarında aldıkları eğitimin kalitesi çok daha iyi görülecek. Özel Anadolu Hastanesi Okulları’nın farkı o zaman daha iyi görülecek. Hastane ortaklı bir okul olduğumuzdan stajlarda sıkıntı yaşamıyoruz ve işe girme konusunda çocuklarımızın endişeleri yok.





-Okulunuzun kaliteli sağlık eğitiminin yanında kültürel ve sportif etkinliklerde de oldukça başarılı olduğu dikkati çekiyor.
-Öğrencilerimiz eğitim hayatları boyunca sosyal ve kültürel açıdan yoğun bir ortamda yaşıyorlar. Bunun yanı sıra futbol, voleybol ve satranç gibi dallarda aldığımız ödüller var. Bu ödüller için çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl da güreş sporuna başladık. Önce Antalya derecesi, sonra da Türkiye derecesi beklediğimiz çocuklarımız var. İnşallah onları da kazanacağız.




-Özel Anadolu Hastanesi Okulları’nın Aksu için yeni bir hedefi var mı, bu konuda ilçemize bir müjdeniz olacak mı?
- Türkiye’nin gururu haline gelen okullarımızın Aksu için özel hedefi, ilçemize Sağlık Meslek Yüksek Okulu kazandırmaktır. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum.



 

Son Güncelleme: 23.11.2015 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.