Okula 50 bin yeni minik adım

Antalya'da ilköğretim çağına giren 50 bin 830 çocuk için, ikametgahlarına uygun okul belirlendi.

05 Eylül 2013 Perşembe 10:00
 Okula 50 bin yeni minik adım
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 2013-1014 eğitim ve öğretim yılına ilişkin, bütün resmi ilkokulların birinci sınıflarına ve ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtları için, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden hangi öğrencinin, hangi okuya kayıt yaptıracağı belirlendi.

MERNİS esas alınarak ikametgaha en uygun okula, herhangi bir başvuru olmadan Bakanlık tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden kayıtların yapıldığı belirtilen açıklamada, bu yolla mecburi ilköğretim çağına giren toplam 50 bin 830 çocuğun birinci, 30 bin 418 öğrencinin de beşinci sınıflara yerleştirildiği kaydedildi.

OKULLAR İNTERNETTE
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni döneme ilişkin duyurusuna göre veliler, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi'nden, çocuklarının TC kimlik numaralarını yazarak yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecek.

KAYIT PARASI YOK
Bu uygulama ile veliler, herhangi bir kırtasiyecilikle uğraşmadan, zaman kaybetmeden, belge temin etmeden ve başvuru ücreti, kayıt parası, zorunlu bağış gibi tartışmalara girmeden çocuklarının kayıtlarını yapmış olacak.

2008 NİSAN-EYLÜL İSTEĞE BAĞLI
Doğum tarihleri 2008 Nisan-Eylül aylarında olan, dolayısıyla kayıtları veli isteğine bağlı çocuklar da ikametgâhlarına en uygun ilkokullara geçici olarak yerleştirildi. Bu yaş grubundaki çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerin, okula yazılı istekte bulunmaları kesin kayıt için yeterli olacak.

ŞEHİT ÇOCUKLARI
Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile şehit ve muharip gazilerin çocuklarının kayıtları, velilerinin istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri halinde, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında istedikleri okula yapılacak.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikamet adresi değişen vatandaşların müracaatları halinde çocukların kayıtları, yeni adreslerine en uygun okullara sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Herhangi bir nedenden dolayı hiçbir okula kaydı olmayan çocukların velileri, öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini bilgilendirecek.

MERNİS ŞARTI OLMAYANLAR
Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına adrese dayalı kayıt işlemi yapılmadığından, e-okul işlemleri açıldığında çocuklarını özel okul, konservatuar veya imam hatip ortaokullarına kaydettirmek isteyen velilerin doğrudan bu okullara başvurmalarının yeterli olduğu kaydedildi. Bu okulların yöneticilerinin, başvuran velilere gerekli kolaylıkları sağlayarak kayıt ve nakil işlemlerini gerçekleştirecekleri duyuruldu.

Son Güncelleme: 05.09.2013 10:33
Anahtar Kelimeler:
AntalyaIlköğretim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.