Öğrenciler çöpten gübre üretti!

Aksu'da bulunan Aysel Akın – Klaus Wagner MTAL okulu öğretmeni Yurdagül ERTAŞ, eTwinning projesi kapsamında 6 öğrencisiyle mutfak artıklarını kompastlıyarak gübreye dönüştürdü. Bu çalışmasıyla okulunu kalite etiketi almaya aday gösterdi.

25 Mayıs 2021 Salı 14:01
Öğrenciler çöpten gübre üretti!

Aysel Akın – Klaus Wagner MTAL okulu, uluslararası eTwining projesine katıldı. Avrupa’nın ve yakın çevresinde ki birçok okulun katıldığı ve ortak projelerin üretildiği eTwining’e Aksu’dan katılan Aysel Akın – Klaus Wagner MTAL okulu, mutfak artıklarını gübreye dönüştürdü. Oluşan gübrelerden bitki yetiştiren öğrenciler, bu çalışmalarıyla okullarını kalite etiketi ödülü almaya aday gösterdi.

Bu çalışmaya 7 ayrı okulun katıldığını ifade eden Aysel Akın – Klaus Wagner Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Yurdagül Ertaş, “ 3 aydır bu çalışmayı sergiliyoruz. Projenin yöneticisi İstanbul Küçükçekmece İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Arife Bahar ve Küçükçekmece Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesi Öğretmeni Üzeyme Hacıoğlu. Uzun yazışmalar sonrası Doğa Dostu Mutfak Projesi’ne Aksu’dan bizim okul katıldı. Bu projenin içiresinde toplamda 61 öğrenci var. Bu öğrencilerin 6’sı da bizim okuldan” dedi.

Projenin amacı öğrencilerde sıfır atık ve tasarruf bilincini oluşturmak olduğunu söyleyen Öğretmen Yurdagül Ertaş, “Bizlerde mutfak arttıklarını kompastlıyarak gübreye dönüştürdük. Oluşturduğumuz gübrelerle bitki yetiştirdik. Öğrencilerde her artığın çöp olmadığı bilincini oluşturduk. Öğrenciler oluşturulan portlarda çalışmalarla ilgili bilgi alışverişi yapıldı. Karma okul takımları oluşturuldu. Projemizde başarı sağlandığı taktirde, Erasmus Projelerine katılma hakkı kazanacağız. Ayrıca yine başarı sağlandığı taktirde okulumuza kalite etiketi kazandırmış olacağız”  diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.