Öğrenciler bu dönem kayıt dondurabilecek!

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan karar gereğince önlisans, lisans yada lisansüstü öğrencilerin talep etmeleri halinde 2019- 2020 bahar döneminde kayıt dondurabileceklerini açıkladı.

01 Nisan 2020 Çarşamba 11:25
Öğrenciler bu dönem kayıt dondurabilecek!

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde bu dönem eğitimin uzaktan devam etmesi ve YÖK tarafından isteyen öğrencilere kayıt dondurma hakkı tanınacağı konuları hakkında, öğrencilerden gelen soruları, sosyal medya üzerinden ayrıntılı şekilde yanıtladı.

YÖK tarafından alınan karar gereğince önlisans, lisans ya da lisansüstü öğrencilerin talep etmeleri halinde 2019-2020 Bahar döneminde kayıt dondurabileceklerini belirten Prof. Dr. Ünal, kayıt dondurulan sürenin ise azami süreden sayılmayacağını kaydetti.

Prof. Dr. Ünal, tez aşamasındaki lisansüstü öğrencilerin ise tez konusu uzaktan eğitime uygun ise devam edebileceği, kayıt dondurma isterse tez danışmanının da görüşü alınarak Üniversite Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanacağını açıkladı.

Tez döneminde kayıt donduran öğrencinin bu sırada azami eğitim süresini aşmış olursa ara verilen süre kadar ek süre verileceğini de belirten Rektör Ünal, "Tez teslim, savunma ve yeterlik sınavları salgının durumuna göre olmak kaydıyla uygun şartlar sağlanabilirse uzaktan yapılabilir veya tarihler ileriye ertelenebilir veya kayıt dondurulabilir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.