KARMA EĞİTİM OKUL GÜVENLİĞİ BÖLÜMÜNE EKLENECEK İDDİASI
Şuraya katılanlardan Eğitim- İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, Eğitim Bir- Sen'in gizli ajandasında bakanlığın gündeminde olmayan üç madde olduğunu öne sürerek bunların karma eğitimin sonlandırılması, anaokuluna kadar seçmeli din derslerinin indirilmesi ve turizm otelcilik liselerinde uygulanan servis dersinin kaldırılması olduğunu ileri sürdü.
Şu anda Eğitim Bir- Sen ve bakanlık bürokratlarının gizliden gizliye, alttan alta bunların geçmesine çalıştıklarını öne süren Veli Demir, şöyle konuştu:
"Sayın Milli Eğitim Bakanı gündemlerinde olmadığını, böyle bir şeyin olmayacağını söylemesine rağmen bizim endişemiz, bunun bir şekilde geçeceği. Çünkü 18'inci Mili Eğitim Şurası'nın gündeminde de 4+4+4 olmamasına rağmen, yine Eğitim Bir Sen'in gündemiyle o dönem şuraya gelmişti ve daha sonra da 4+4+4 bildiğiniz gibi meclisten geçti. Bizzat okul güvenliği 4'üncü madde son bölümüne ekleneceğini ve oldu bittiyle bu maddenin geçeceğini düşünüyorum. Bu anlamda da üniversiteler, eğitim fakülteleri, sendikalar ve kamuoyunu uyarıyorum ve bu konulara sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Açıkçası yangın çıkarmak istiyorlar. Biz Eğitim İş olarak tüm Türkiye'yi buradan uyarıyoruz, yangın çıkarılmak isteniyor yangın var herkes dikkat etsin diyoruz. Kamuoyunun gündeminden kaçırılmak isteniyor. Şimdi birinci bölümde müfredat ve haftalık ders çizelgeleri tartışılıyor. Herkesin gözü orada, çok yoğun tartışmalar var. Herkes dikkat kesilmiş ama okul güvenliği bölümüne dikkat edilmedi, biraz gözden kaçırıldı gibi. Benim tahminim, kız ve erkek çocukların ayrı olmasının okul güvenliği bakımından daha doğru olacağı bahanesiyle kamuoyu gündemine taşınacak ve oradan geçirilebilir diye düşünüyorum. Okul güvenliğiyle ilgili ana başlığa karma eğitimin sonlandırılması eklenecek."
ANAOKULDAN İTİBAREN DİN DERSİ TARTIŞILMAYA BAŞLADI
Anaokuluna kadar seçmeli din derslerinin indirilmesinin ders müfredatları ve haftalık ders çizelgesi grubunda tartışılmaya başlandığını da belirten Veli Demir şöyle devam etti:
"Şu anda Eğitim Bir Sen'liler tarafından tartışılmaya başlanıldı. Biz ise kimin din dersi alacağını, kimin din dersi almayacağını tartışmıyoruz. Biz bilime pedagojiye aykırı olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarda bir soyut algı devresi, bir de somut algı devresi var. Şu anda çocukta 11- 12 yaşına kadar somut düşünür. Bu somut evrede çocuklara din kültürü verilmesinin pedagojik olmadığı, bilimsel olmadığını düşünüyoruz. 11- 12 yaşından sonra ancak velinin isteğiyle öğrencinin isteğiyle seçmeli din derslerinin verilebileceğini düşünüyoruz."
ORTAÇAĞ DÜŞÜNCESİ
Eğitim Bir Sen'in turizm ve meslek liselerinde alkol sunumu dersinin kaldırılması yönündeki önerisinin de şu an lafta Milli Eğitim'in gündeminde olmadığı, ama yandaş sendika Eğitim Bir sen tarafından sürekli satıldığını belirten Eğitim İş Genel Başkanı Demir sözlerini şöyle tamamladı:
"Yine ders programları, çizelgeleri gündemine ara sıra sokulmak istenmekte. Bizzat Antalya halkının, ulusumuzun dikkat etmesi lazım. 35 milyar dolarlık geliri var turizmin. Yani o zaman biz turistlere 'Servis elemanlarını Amerika'dan, Avrupa'dan getir' mi diyeceğiz. Böyle bir saçmalık olamaz. Bunun arkasından şu gelir, 'kadın hastaya kadın doktor girsin, erkek hastaya erkek doktor girsin' mantığının bir ürünüdür. Bu ortaçağ düşüncesidir, bunu kabul etmemiz mümkün değil."