Fabrikada inceleme yaptılar

Konyaaltı Koleji Özel Müzeyyen Çelebioğlu İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri, Aksu İlçesi'ndeki Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım satış Kooperatifi (ANTBİRLİK) Yağ ve Çırçır Fabrikası'na gezi düzenledi.

27 Ocak 2014 Pazartesi 10:11
Fabrikada inceleme yaptılar
Sosyal Bilgiler dersinin 'Üretimden Tüketime' konulu ünitesi, fabrikada görsel olarak işlendi. Öğrenciler, hammaddenin fabrikada ne tür aşamalardan geçirildiğini yerinde inceledi. 





1952 yılında kurulan tesisteki zeytin ve pamuk yağı üretim bölümlerinde, üretim işlemlerini heyecanla inceleyip fotoğraflar çeken öğrenciler, fabrika yetkililerini de soru yağmuruna tuttu. Yetkililer, ayıklama, yıkama ve işleme makinelerinden geçen zeytin ya da pamuk çekirdeğinden elde edilen sıvı yağın, son işlem olarak kutulanıp şişelendiğini, daha sonra da satışa sunulduğunu anlattı.

Son Güncelleme: 27.01.2014 10:34
Anahtar Kelimeler:
Antalya Konyaaltı Koleji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.