Emekli çiftten okula müzik odası

Kaş'taki Kalkan Ortaokulu'na, NATO'dan emekli olan Sadık Öğretir ve eşi Neşe Öğretir çifti tarafından müzik odası kuruldu.

28 Aralık 2013 Cumartesi 11:13
Emekli çiftten okula müzik odası

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Kalkan Ortaokulu'na, NATO'dan emekli olan Sadık Öğretir ve eşi Neşe Öğretir çifti tarafından müzik odası kuruldu. Müzik odası, Kaymakam Selami Kapankaya, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, okul müdürleri, belediye meclisi üyeleri, öğretmen ve velilerin katıldığı törenle açıldı.

Müzik odasının kurucusu Sadık Öğretir açılışta yaptığı konuşmada, "Bir ömür boyu edindiğimiz bilgi ve tecrübelerle iç dünyamız zenginleşti. Birikimlerimizi ve sevgimizi dağıtma dönemi başladı. İnsanlar arasına sevgi hareleri yayarak, sevgi ve coşkuyla, müzikle, kültür zenginliğiyle her canlıya, bilhassa çocuklarımıza, müzik odası ve enstrümanlarla yansımsını istedim. Çünkü müzik ve sanat yaşamın sevincidir. Müzik eğitimi insanın özünü güzelleştirir. İçi dışı birbirine uyanı ayırt eder. Müzik uçsuz bucaksız bir okyanustur. Bunları gerçekleştirmek için bu müzik odasını kurduk" dedi.



Kaymakam Kapankaya ise ulusların temellerinden birinin kültür, sanat ve spor olduğunu söyledi. Çocukların güzel sanatlarda, müzikte, sporda başarılı olmasının derslerde başarılı olması kadar önemli olduğuna vurgu yapan Kapankaya, "Müzik odasında çocuklarımız müzik aleti çalmayı öğrenecek ve kendilerine olan güvenleri artacak. Bu müzik odasından sanatçılar çıkacak ve ülkemizi temsil edeceklerdir" diye konuştu. Konuşmaların ardından müzik odasının açılışı yapıldı. 

Son Güncelleme: 28.12.2013 11:20
Anahtar Kelimeler:
AntalyaKaşKalkanMüzik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.