Bu bölümü okuyan öğrenciler işsiz kalmıyor

ALANYA'nın ilk üniversitesi olma özelliğini taşıyan Alanya Hamdullah Eminpaşa (HEP) Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin, yüzde 100 İngilizce eğitim ve ikinci yabancı dil öğrenme olanağı sayesinde yurtiçinde ve dışında rahatlıkla iş bulabildiği kaydedildi.

29 Temmuz 2019 Pazartesi 17:06
Bu bölümü okuyan öğrenciler işsiz kalmıyor

Turizm ve gastronomi öğrencileri işsiz kalmıyor

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, üniversitelerinin, tüm bölüm öğrencilerine uluslararası fırsatların kapısını araladığını söyledi. Rektör Öner, Erasmus Plus ve benzeri öğrenci değişim programları ve uluslararası eğitim ortaklıklarıyla fark yaratan üniversitelerinin, Mimarlık, İletişim Tasarımı ve Yönetimi ve Bilgisayar Mühendisliği dallarında da ses getirecek projelerin uluslararası çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

Alanya HEP Üniversitesi'nde öğrencilerin uluslararası standartlarda eğitim aldığını söyleyen Rektör Öner, “Alanya HEP Üniversitesi, Hamdullah Emin Paşa Vakfı tarafından 2011 yılında Alanya ilçesinde kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Uluslararası standartlarda eğitim veren üniversitemizin eğitim dili yüzde 100 İngilizce. Öğrencilerimizin dersleri takip edebilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip olabilmeleri, akademik kadromuzun temel amaçları arasında. Üniversitemizi tercih eden öğrenciler, ikinci sınıftan itibaren seçmeli olarak, ikinci bir yabancı dil öğrenme şansına sahip olmaktadır. Üniversitemizin lisans programları arasında, Mimarlık, İletişim ve Tasarım Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği yer almaktadır. Tüm bölümlerimiz, teknolojinin yanı sıra doğa, turizm, sanat ve tarih ile iç içe. Yaratıcı, yenilikçi, sorgulayıcı, çevreye ve topluma duyarlı, çağdaş bir eğitim vizyonuna sahiptir. Genç ve dinamik bir kadroya sahip üniversitemizde, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımını da destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TURİZM VE GASTRONOMİYE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ

Alanya HEP Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Sidar ise üniversitelerinin Akdeniz ve Ege bölgesinin en önemli ekonomik sektörlerinden turizm sektörüne ciddi katkılar sağladığını belirterek, "Nitelikli, yeniliklere açık, teknolojinin sunduğu olanakları izleme ve uygulama becerisine sahip, en az iki yabancı dil bilen bireyler yetiştiren üniversitemiz, özellikle turizm alanında okuyan öğrencilerine iş garantisi veren nadir üniversiteler arasında yer alıyor" dedi.

YÜZDE 100 İŞ GARANTİSİ

Dr. Öğr. Üyesi Nihan Sidar, Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olan tüm öğrencilerin sektörde iş sahibi olduğuna dikkat çekti. Sidar, Turizm İşletmeciliği bölümünde eğitim gören öğrencilerin, yüzde 100 İngilizce eğitim ve ikinci yabancı dil öğrenme olanağı sayesinde yurtiçinde ve dışında daha rahat iş bulabildiğine dikkat çekti.

İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Ertan Doğan ise yaratıcı bakış açısı ve mesleki donanımıyla, iletişim tasarımı ve yönetimi alanında sorumluluk sahibi profesyoneller yetiştirme amacında olduklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
AlanyaTurizm Ve Gastronomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.