Aksu’da bir ilk! Çocuklar eğlensin anneler dinlensin

Mom And Kids Eğlence ve Dinlenme Merkezi Aksu’da hizmet vermeye başladı.

24 Ağustos 2023 Perşembe 18:36
Aksu’da bir ilk! Çocuklar eğlensin anneler dinlensin

İşletmeciliğini Melisa Saygılı ve Esin Oran’ın yaptığı Aksu Mom And Kids eğlence ve dinlenme merkezi açıldı. Çocukların eğlendiği annelerin dinlendiği merkez, gün boyu ve saatlik dilimlerde hizmet veriyor.

Çocuk gelişimi mezunu Melisa Saygılı ve seramik öğretmeni Esin Oran tarafından açılan merkezde oyun ve yemek hizmeti bulunuyor. Öğretmen Melisa Saygılı atölyeler de çocukların akranlarıyla oyun dolu kaliteli zaman geçirdiklerini, annelerinde bu sayede kendilerine vakit ayırabildiklerini söyledi.

“Tatilde oyun zamanı bu merkezde”

Aksu’da halen öğretmenlik mesleğini icra ettiğini belirten Saygılı, “Hem atölye hem de öğretmenlik ikisi bir arada devam edecek. Atölyemizi açma sebebimiz daha çok çalışan annelerimize katkı da bulunmak. Diyelim ki annemiz çalışıyor ve okullar kapalı. Özellikle ara tatillere hitap ediyoruz. Ara tatillerde çocuklarını bırakacak yer olmadıklarında bizleri tercih etsinler, güvenilir bir ortam olsun istedik. Ayrıca alışveriş merkezlerindeki oyun alanlarından daha geniş kapsamlı olmasını sağladık” şeklinde konuştu.

Oyun ve dinlenme merkezi

Atölye içerisinde bulunan atölyelerden bahseden Saygılı şunları söyledi: “Geniş kapsamlı; yoga, seramik, İngilizce ve drama, oyun atölyesi, sanat etkinlikleri ve doğum günü organizasyonları yapıyoruz. Biz öncelikle kreş ve anaokulu değiliz. Eğitime girmiyoruz ve eğitim vermiyoruz. Eğlence ve dinlenme merkezi olaraktan devam ediyoruz. Saatlik çocuk alımlarımız oluyor. Annenin işi varsa eğer bırakacak kimsesi yoksa ve bırakmak istemiyorsa 1 saatlik ve 2 saatlik işi bitene kadar çocuklarını bize bırakabilirler. Tam gün bırakma olarak şu şekilde kabul ediyoruz. Biz yemek listesi yapıyoruz ailelere sunuyoruz. Eğer kabul ederlerse  öğle yemeklerini kendileri getirmek şartıyla kabul ediyoruz. Diğer türlü kabullerimiz saatlik oluyor.”

Doğum günü organizasyonu

Saygılı, “Anne çocuk atölyelerimiz olacak 18-24 aylık çocukları olan katılım sağlayabilirler. Daha sonra 3-5 yaş ve 8 yaş arası anneyle katılım sağlamak isterlerse cumartesi günleri katılım yapabilirler. Atölyemiz tamamen eğlence üzerine kurulmuştur. Doğum günü organizasyonları yapıyoruz kaç kişilik istiyorlarsa ona göre ekibimizle beraber bu imkanı sağlıyoruz. Doğum günü organizasyonu için sınır yok isteyen herkese organizasyon kurulumu yapıyoruz” diye belirtti.

“Hayalimizde ki atölyeyi gerçekleştirdik”

Süleyman Demirel Üniversitesi Seramik ve Cam Teknolojisi mezunu Esin Oran, 10 yıl önce mezun olduğunu ve birçok kreş de seramik öğretmeni olarak çalıştığını ifade etti. Oran, “Seramik atölyem var. Atölyede yurt dışı ve yurt içi seramik fincanlar yapıp tasarlıyorum. Melisa öğretmenimizle bir hayalimiz vardı. Sürekli konuşuyorduk hayalimizi böyle bir atölye kurmayı istiyorduk ve hayalimizi gerçekleştirdik” dedi.

Drama ve İngilizce

Drama eğitmeni Neslihan Çizme ise şu ifadelerde bulundu: “Drama dersleri veriyorum.  2 yıldır bu işin içerisindeyim. Çocukların eğlenmesine yönelik eğitimler aldım. Oyun atölyesinde oyun terapi dersim var. Organizasyon işini çok sevdiğim için doğum günü organizasyonları düzenliyorum. Atölyemizde çocuklarla oyun oynuyorum. Drama ve İngilizce ritim gösteriyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.