Aksu’da 15 bin 637 öğrencinin karne heyecanı

2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle yarıyıl tatili başladı. Altıntaş’ta bulunan Nurcan-Rüstem Cömertoğlu Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törene; Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Hakan Üzümcü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ katıldı. Öğrencilerle sohbet eden, ilk dönem derslerinin nasıl olduğunu soran protokol üyeleri çocukların karnelerini dağıtarak, iyi tatiller diledi.  

19 Ocak 2024 Cuma 14:58
Aksu’da 15 bin 637 öğrencinin karne heyecanı

 Aksu'da 80 okul da öğrenim gören 15 bin 637 öğrenci karnelerini aldı. Öğrencilere karnelerini takdim eden Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, öğrencilere tatilde anne ve babalarıyla zaman geçirmelerini ve bol bol dinlenip, kitap okumalarını söyledi.

Yarıyıl tatiline sorunsuz bir şekilde girdiklerini kaydeden Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, “Bugün itibariyle yarıyıl tatiline girdi okullarımız. Gün sonuna kadar okullarda karne verme işlemi tamamlanmış olacak. Aksu’da 80 okulumuzda Bin 175 öğretmenimiz ve 15 Bin 637 öğrencimiz yarıyıl tatiline girdi. Öğrencilerimizle karne programını gerçekleştirdik” dedi.

Çocuklara karne verirken öğrencilik yıllarını hatırladığını belirten Gökçen, “Karne günü epey heyecan oluşuyor çocuklarımızda. E- Okul sisteminden notlarını görseler de bu heyecanı yaşamak bambaşka bir durum. Öğrencilerimiz daha bilinçli ve daha ne yapacaklarını bilen bireyler olarak yetişiyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın projesi karne haftasının eğlenceli geçmesini istiyor. Son hafta da okullarda şenlik haftası şeklinde geçti. Okullarımız da programlar düzenlendi. Yine ikinci dönemin son haftasında da şenlik haftası düzenlenecek” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin tatilde anne babalarıyla zaman geçirmelerini istediklerini ifade eden Gökçen, “Aile ile geçirilen zaman en kaliteli ve en iyi zaman olarak değerlendiriliyor. Öğrencilerimiz birçok okulumuzda zeka oyunları, geleneksel oyunları oynayabildikleri alanlar var. Bunları önemsiyoruz. Tatilde de bu oyunlarını devam ettirebilirler. Kitap okuyup bol bol dinlenmelerini istiyoruz. Başarılı eğitim öğretim yılı geçirdik. İkinci dönemde hızla devam edeceğiz” diye belirtti.

Son Güncelleme: 19.01.2024 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.