Akdeniz Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında

Akdeniz Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda dünyada bin 367’nci, Avrupa’da 520'nci, Asya’da 406’ncı sırada yer aldı.

18 Ağustos 2023 Cuma 18:52
Akdeniz Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında

ANTALYA (İHA) -
Dünyada yer alan yükseköğretim kurumlarını görünürlük, açıklık ve mükemmeliyet göstergeleri üzerinden 3 boyutta değerlendiren "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması (Webometrics Ranking of World Universities)" 2023 yılına ait sıralamalarını paylaştı.

Avrupa’da ilk 500’e doğru yükseliş sürüyor
Türkiye’deki üniversiteler arasında Akdeniz Üniversitesi 19’uncu, Avrupa kıtasında 520’nci, Asya kıtasında 406’ncı, dünya sıralamasında 2022 yılında bin 502’nci sıradayken, bu yıl bin 367’nci sıraya yükseldi. Değerlendirme ölçütleri arasında Akdeniz Üniversitesi, açıklık sıralamasında 815’inci, mükemmellik sıralamasında bin 447’nci, görünürlük sıralaması boyutunda ise 2 bin 949’uncu sırada yer aldı.

Webometrics sıralaması hakkında
Dünya Üniversitelerinin Webometrics Sıralaması, İspanya’nın en büyük kamu araştırma kuruluşu olan Consejo Superior de Investigaciones Cientficas’a (CSIC) ait bir araştırma grubu olan Cybermetrics Lab’ın bir girişimidir. CSIC, Avrupa’nın ilk temel araştırma kuruluşları arasındadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.