2023 yılında yapılacak Genel Seçimlere nerdeyse sayılı günler kaldı. Bilindiği üzere, hemen akabinde 2024 yılında ise yerel seçimler yapılacak.

Her platformda derim, 2023 genel seçimleri, 2024 yerel seçimlerinin yol haritasını belirleyecek. İttifakların yerel seçimlerde devam edip etmeyeceği, devam edecekse de, hangi partiden başkan adayı çıkacağı, haliyle genel seçimlerde alınacak oy oranları büyük etken olacak. Bundan dolayıdır ki her iki seçim için düşüncesi olan bireyler, şimdiden göz önünde bulunmaya çalışıyor. Kimisi partilerin teşkilat çalışmaları içerisinde şimdiden yer alırken, kimisi de sosyal medya üzerinde kendisinden PR çalışması yaparak bir algı oluşturmaya çalışıyor.

Bu durum da haliyle siyasi kulisleri hareketlendiriyor. Kişilerin attığı her adım, kulis beklentisi olanlarda farklı yorumlara neden oluyor.

Bu detaylardan sonra gelelim, “Dr. Mehmet Şekeroğlu siyasete göz mü kırpıyor?” sorusunun cevabına. Doktor Şekeroğlu Kepez Devlet Hastanesi’nin Üroloji Uzmanlarından. Aksulu olan Şekeroğlu aynı zamanda sevilen bir Doktor. Muayene kapısı tüm Aksululara açık. İzinli olduğu günlerde bile bir telefon açmanız yeterli. Asistanı aracılığıyla hemen adınıza bir kayıt açtığına defalarca şahit olmuşluğum vardır. 2019 seçimleri öncesi, kendisiyle yaptığım bir görüşmede meclis üyeliği anlamında bir düşüncesinin olup olmadığını sormuştum. O da, hedeflerinin arasında meclis üyeliği olmadığının altını çizerek, ileri ki süreçlerde teklif gelmesi halinde Belediye Başkanlığına adaylık düşüncesinin olduğunu ifade etmişti.

Bu konuşmanın üzerinden nerdeyse 4 senelik bir zaman dilimi geçti. Tam da bu dostane konuşmalar, neredeyse unutulmaya yüz tutmuşken, Şekeroğlu, rahmetli annesi için geçen hafta Cumartesi günü bir mevlit programı tertip etti. Aynı gün bir tarafta Altın Portakal’ın gala etkinliği, bir taraftan o günün akşamı Aksu Güreş Etkinliği Programı çerçevesinde konser etkinliği, öte yandan da Aksu’da birkaç yerde mevlit programları vardı. Gündem yoğunluğuna rağmen, Dr. Şekeroğlu’nun rahmetli annesi için tertiplediği mevlit programına katılım oldukça hat safhadaydı. Aksu’nun siyasetçilerinin yanı sıra, Antalya merkezden birçok partiden yönetici pozisyonundan birçok kişi katıldı. Ayrıca iş dünyası ve STK’lardan da katılım oldukça fazlaydı. Haliyle bu durum, katılan misafirlerinde dikkatinden kaçmadı. Katılımcıların çoğu tanıdık sima olduğundan dolayı, sohbet ettiğim birçok kişinin, ”Şekeroğlu siyasete mi soyunuyor?” sorusuna maruz kaldım. Tabi ki bu soruya en net cevabı verecek kişi, Şekeroğlu’nun kendisidir.

Tek kelimeyle mükemmel bir etkinlik

Pandemiden kaynaklı 2 yıl aradan sonra Aksu Belediyesi 7. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Aksu Güreş sahasında gerçekleştirildi. Binlerce kişi tarafından takip edilen güreşlerde 800’e yakın pehlivan mücadele etti. Güreşlerin final maçında Ali Gürbüz ile Yusuf Can Zeybek karşı karşıya gelirken, 7. Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlık unvanı, rakibi Yusuf Can Zeybek’i yenen Ali Gürbüz’ün oldu. Güreşlerin ağalık ihalesini ise 5 milyon TL ile 2019 yılında da aynı sahada güreş ağalığını elde eden Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Harun Kırbıyık kazandı.

Öncesiyse, Cumartesi akşamı ses sanatçıları Ümmü Erbil ve Mustafa Yıldızdoğan Aksuluları coşturdu. İki günde 2 önemli etkinlik yapıldı. Ama bu etkinliğin başarıya ulaşmasında ortaya konulan büyük emekleri de unutmamak gerek. Bir aya yakın bir zaman içerisinde tüm Aksu Belediyesi’nin personelinin ortaya koyduğu alın terinin etkinliğin başarısında büyük bir payı var. Herkes dersine iyi çalışmış bir görev bilinciyle canla başla mücadele etti. Bir katılımcı olarak buna canı gönülden tanıklık ettim. Tüm emekçi kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kim ne derse desin, tek kelimeyle başarılı olmasında tüm emekçi kardeşlerimin büyük payı var.

Aksu kendine yakışır etkinliği belediye kadrosuyla tam tekmil ve kusursuza yakın bir şekilde gerçekleştirdi diyebilirim.

Gelecek yıllarda halkı içine katacak çok sayıda projeler yapacağına inanıyorum.

Tarih, turizm ve tarıma yönelik Antalya merkezi davet edecek ve ev sahipliğini yapacak projelerle karşılacağımızın da düşüncesindeyim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.