Sizin de dikkatinizi çekmiştir umarım. Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetlerinin en sadık katılımcıları kadınlar ve kız çocukları oldu. Darbe girişiminin yaşandığı gecenin ardından alanları dolduran ‘Demokrasi çiçekleri’, akşam saatlerinden başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tuttular. Aksu’dan her yaştaki kadınlar, genç kızlar ve kız çocuklarının Antalya’daki meydana koştukları görüldü.

Bu arada, çok sayıda Aksulu ailenin meydandaki demokrasi nöbetine çocukları ile birlikte katıldıkları gözlendi. Şunu büyük bir mutlulukla dile getirmek isterim ki, Antalya’nın 19 ilçesi arasında demokrasi sınavının en başarılı kenti Aksu oldu.

Belediye Başkanı Halil Şahin’in eşi Ümmü Şahin, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş başta olmak üzere binlerce Aksulu kadın demokrasi nöbetinin en kararlı neferleri oldular. Ve elbette çocuklar… Aksu’nun sevimli minikleri son on beş gündür Cumhuriyet Meydanı’nda yıldız gibi parladılar.

İşadamı Ahmet Çağlar’ın kızı Teslime Çağlar’ı eminim çok iyi hatırlayacaksınız. Aksumuzun İstiklal Marşı okuma birincisi seçilen bu tatlı kızımız, alanları yine inletti. Sahneye çıkarak çok duygusal bir sesle marşımızı okuyan Teslime, meydanı dolduran binlerce insanı kendisine hayran bıraktı. Teslime İstiklal Marşı’nı okurken ağlayanlar da oldu.

Demokrasi nöbetlerine ve darbenin kınandığı etkinliklere kızı Ayşe ile birlikte katılan AKGİAD Başkanı Mustafa Altıntaş da gözümüzden kaçmadı. Kızını demokrasi ve hürriyet simgesi olarak gördüğünü dile getiren Başkan Altıntaş, “Bütün yavrularımız birer hürriyet çiçeğidir” diye konuştu.

Bu haftaki yazımızda sizlerle bazı fotoğraflar paylaşıyorum. Bu karelere iyi bakmanızı istirham ediyorum. Dünyanın hangi ülkesinde böyle görüntülere rastlayabilirsiniz? Bize sorarsanız, sadece Türkiye’de deriz. Mesaiden çıkan memurlar, fabrikada paydos yapan işçiler, dükkanını kapayan esnaflar soluğu meydanda aldılar.


Demokrasi nöbetine koşanlar çocuklarını da yanlarında getirdiler. Dede ve ninelerin torunları ile birlikte meydana akın ettiklerini görenler, bu manzara karşısında, “Türk milleti gücünü ve kararlılığını muhteşem bir şekilde ortaya koydu. Bir daha hiç kimsenin darbeye niyetlenebileceğini sanmıyoruz” yorumunda bulundular.

Uzun lafın kısası, Aksu’nun kadınları, genç kızları ve minik yavrularımız kocaman bir teşekkürü hak ettiler. Bu köşemizden onlara çiçekler gönderiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.