2019 yılında gerçekleşen yerel seçimler sonrası, Aksu Belediyesi’nin 26 sandalyeli meclisi, AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve DSP’nin oluşturduğu gruplarla şekillenmişti. Cumhur İttifakının bileşeni olan AK Parti 9 sandalye alırken, MHP’den de 5 isim meclise girmişti. Milet ittifakının bileşenleri olan İYİ Parti 6, CHP ise 2 meclis üyesi ile 8 sandalyenin sahibi olmuştu. İttifakların dışında meclise girerek grup oluşturan DSP’de 4 sandalye almıştı.

Bu tablo nerdeyse 3 sene boyunca böyle gitti. İlk kopma DSP grubunda yaşandı.  DSP’li 2 isim Mehmet Akif Ordu ile Mustafa Poyraz, aynı grupta bulunan Ahmet Okudan ve Süleyman Özgür’le fikir ayrılıklarının olduğunu ileri sürerek kendi partilerinden istifa etmiş, 1 yıllık zaman diliminde bağımsız üye olarak görevlerini sürdürmekte. Bu adım karşısında DSP’nin sandalye sayısı 2’ye düştü.   

Sonrası MHP’de bir gelişme yaşandı 4 ay önce ki meclis oturumunda MHP’li Osman Sarı ile Emin Çağlar, partinin aldığı bir gurup kararını delmelerinden dolayı, önce MHP İl Başkanlığının talebi doğrultusunda savunmaları alınmış ve parti tüzüğüne uymadıkları ileri sürülerek, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişlerdi. Çıkan kararla Osman Sarı ve Emin Çağlar partilerinden ihraç edilmişti. Böylelikle MHP’nin üye sayısı 3’e düşerken, meclisteki bağımsız üye sayısı 4’e çıktı.

Şimdiyse meclis tablosunu değiştiren en son gelişme İYİ Parti grubunda yaşandı. İYİ Parti Meclis Üyesi  Yunus Akpınar, geçen hafta sosyal medya sayfasında bir paylaşımla, partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Hemen akabinde Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir toplantı sonrası kendisine AK Parti rozeti takıldı. Akpınar’ın AK Parti saflarına katılmasıyla AK Parti’nin meclisteki sandalye sayısı 10’a çıkarken, İYİ Parti’nin sandalye sayısıysa 5’e düşmüş oldu.

Yani gelinen noktada Aksu Belediye Meclisi’nin üye tablosu, AK Parti 10, MHP 3, İYİ Parti 5, CHP 2, DSP 2 ve bağımsız ise 4 olarak oluşuyor. Yerel seçimlere daha 1 yıllık zaman dilimi var. Bu süre zarfında meclis aritmetiğinde bir değişimin olup olmayacağını da zaman gösterecek. Ancak bu güne kadar değişen her aritmetiğin AK Partiye yaradığının da altını çizmek isterim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.