Aksu’da nasip olursa gazete olarak 3’üncü kez yerel seçime tanıklık edeceğiz.

2014-2019 belediye başkanlık seçimlerini birlikte takip ettik. 31 Mart 2024 yılı başkanlık seçimlerini de hep beraber takip edeceğiz ve hep birlikte Aksu’nun siyasi arşivine yeni notlar, yeni anılar düşeceğiz.

Gelin hep beraber yakın geçmişi kısaca bir hatırlayalım; 2014 yılında gerçekleştirilen seçimlerde CHP, MHP ve AK Parti kendi adaylarıyla seçime katılırken mevcut belediye başkanı İsa Yıldırım ise BBP’den seçim yarışına girdi.

CHP’den Dr. Cengiz Aldemir, MHP’den Ecz. Ramazan Özen ve AK Parti adayı Ecz. Halil Şahin ve BBP’den İsa Yıldırım belediye başkan adayı olarak bu yarışta yerlerini aldılar.

Çetin bir mücadele sonucu AK Parti Aksu’da Belediye başkanlığını kazandı.

MHP ikinci, BBP üçüncü ve CHP Dördüncü parti olarak seçimi tamamladı.

2019 yılında ise ittifaklar kuruldu.

Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı Aksu’da belediye başkanlığını kazanırken, Millet İttifakı 2’inci ve DSP adayı İsa Yıldırım ise seçimi 3’üncü tamamladı.

Geldik 2024 seçimlerine.

Millet İttifakı ortadan kalkınca CHP ve İYİ Parti ayrı ayrı başkan adayı çıkaracak. Cumhur İttifakı ise yine birlikte seçime katılacak. BBP’nin adayı İsmail Metin olurken, Deva Partisi’nden Hakan Halim Okudan seçimde yol alacak.

MHP ve AK Parti İttifakı olarak yola devam ediyor. Gayet sorunsuz ve her şey yolunda gözüküyor. MHP Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarını açıkladı ve sahada yavaş yavaş çalışmaya başladılar. İttifak ortağı AK Parti’den adaylarının açıklanmasıyla da sahada ciddi anlamda çalışma sergileyecekleri gözüküyor.

İYİ Parti adayını kendi imkanları çerçevesinde belirleyerek seçime katılacak.

Asıl mesele CHP.

Neden mi?

Atatürk’ün kurduğu bu ülkenin ilk siyasi partisi.

Yıllarca ana muhalefet kanadında dengeleri sağlamaya çalışan, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yol alan ve Aksu’da da uzun zamandır teşkilatı olan ve hizmet veren bir parti.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken belediye başkan adaylığı konusunda resmi olmamakla birlikte kuvvetle muhtemel CHP Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım.

Sahada insanların söylediklerini paylaşıyorum sizlerle. CHP seçmeni bu duruma çok normal bakmıyor. Bizim içimizden biri yetişemedi mi bunca zaman? Diye serzenişte bulunuyorlar. 

CHP seçmeni bu şekilde serzenişte bulunurken, İsa Yıldırım’ın aday gösterilmesinin sebepleri arasında ise eski belediye başkanı ve birazda seçmeni olduğu ifade ediliyor.

Peki, seçmen bu durumu kabul edebilecek mi? “İsa Yıldırım partimizden aday gösterilmiş yaşasın mı diyecek? Yoksa ne alaka mı diyecek? Yoksa başarıya giden her yol mubahtır diyerek, kabul mü edecek?”

Yorumu siz değerli okurlarımıza bırakıyorum!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.