Geçen hafta Aksu CHP ilçe kongresi yapıldı.

CHP İlçe Sekreteri Günay Hanım değişime “Evet” dedi.

Aksu’da CHP’de tam 8 yıldır mesai yapan Günay Fırat, yönetimde ki yerini yeni üyelere bıraktığını belirtti.

Bunun sebebinin ise “Değişim” için olduğunu ifade etti.

Kongrede veda konuşması yapan Günay Hanım biraz dertli, biraz sitemli, konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemin dört bir yanında değişim çığlıkları yükseliyor. Değişim iyidir yeni bir enerji katar. Lakin eşit olmayan bu yarışta her tür engellemelere, kurumların karşı hamlelerine rağmen yüzde 48 oy oranıyla kaybeden olarak anıldık. Reel de kazanıp, masada kaybettiğimiz bu seçimde tüm sorumluluğun genel başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinden tariflenmesini doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.”

Günay Fırat konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sorumluluktan kaçmıyor, bunda benim payım kadar herkesin payı olduğunu düşünüyorum. Daha bu haksız yargılamalar sonrasında değişime kendimden başlamalıyım diye düşündüm. Bu dönem yönetimde olmama kararı aldım. Aksu’da artan oylarımız bizleri mutlu olmaya yetmedi. 8 yıldır Aksu ilçemizin en değerli koltuğunda görev yapmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Biz birbirini ezen değil, birlikte çoğalmayı hedefleyen bir siyaset oluşturduk. Bundan sonra tek isteğim kongrelerin kısır çekişmelere kurban edilmemesi. Bilgili, tecrübeli, öngörülü, takipçi ve idealist arkadaşlarımıza öncelik verilmesidir. Aksu, beni güzel insanlarla uzun bir yolculuk yapmama vesile oldu. Kırılsam da, yorulsam da vazgeçmedim. Çünkü her veda bir sonraki merhabaya en yakın olan eylemdir. Bu nedenle veda etmiyorum. Başta CHP olmak üzere yol arkadaşlarımın ihtiyaç duyulan her an yanlarında olacağımı bilmelerini istiyorum.”

Siyasi partiler de gördüğüm manzaralardan bir yenisine daha şahit oldum. Şunu söylemek istiyorum ki, onca yıl partisine canla ve başla hizmet eden kişiler nedense zamanında kıymeti bilinmiyor. Ya çok çalıştıklarından kıskanılıyor yada çok çalıştıklarından kenara çekilmeleri isteniyor. Özellikle de kadınlar üzerinde bu baskı daha fazla. Bir tek Günay Hanım için söylemiyorum, neredeyse iktidar ve muhalefet partilerinin tamamında böyle olaylara şahit olmak açıkçası üzücü.

Sonra dönüp bu insanları mumla arıyorlar. Partilerin kadın kolları ve kadın yöneticileri üzerinde ki o baskı ve yıldırmalara birebir tanık olduğum zamanlar oldu. Birilerinin çekememezliği yada taban yapmış egoları yüzünden çalışan, üreten ve emek veren özellikle kadınların ne çok kırıldıklarına ne kadar incindiklerine ve haksız yere incitildiklerine.  

Gelen gideni aratır misali. Ne fayda ki o kırılmalar yerini eskisi gibi olmaya bırakamayabiliyor.

Bence siyasette erkekler hala seyisliğe devam ederken,  kadınların ise dizginlediği, yola getirdiği ve yol aldırdığı kurumlardır diye düşünüyorum.

Günay Hanım görevine o kadar güzel noktayı bıraktı ki! Değişimse alın size değişim dedi kısaca. Aylardır değişim için çene çalıp bir arpa boy yol alamazken, ben kendimi bu uğurda feda ediyorum ve rol model oluyorum dedi adeta.

Hadi bakalım, CHP tepeden tırnağa bu “değişimi” sergileyebilecek mi? Günay Hanım da ki yüreği ve cesareti herkes gösterebilecek mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.