Geçen hafta bir takım belirtiler sebebiyle covit-19 testi yaptırdım ve pozitif çıktı. Çok şükür hafif rahatsızlıklarla geçti ve bitti. 

14 gün evde karantinada kalmak biraz zor bir süreç olsada, hastalığın hafif seyretmesi büyük şanstı açıkçası. 

Yeniden işimin başına dönmek çok sevindirici. 

Bu süreçte yanımda olduğunu hissettiren, arayan, soran ve uzaktan destek olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. 

İnsanın ne kadar dost biriktirdiği böyle günlerde ortaya çıkıyor. Dostlarımdan Allah çok razı olsun. İyi ki varlar…

Korona virüs hakkın da çok bir şey söyleyemeyeceğim. Ne desem yersiz olacak. Bilim kurulu bile bu konuda her gün yeni yeni açıklamalarda bulunuyor. Sadece şu bir gerçek ki, ismi bile ürkütücü ve hafızalarda çok iyi yer bırakmamış. Evde olduğum süreçte beni en çok psikolojik yönü zorladı. Hafif geçmesine rağmen, her gün yeni endişeler oluşturdu. 

Aşı, maske, temizlik ve mesafe çok önemli bu hastalıkta. 

Bunu sağlamak çok kolay değil, birini yapsanız ötekinden yakalıyor. 

Dünyamızı  terk edene kadar biz önlemleri bırakmayacağız tek çözüm bana göre bu. 

Bu hastalıktan dolayı yoğun bakımlarda yatan, ağır geçiren herkese Rabbim acil şifalar versin. 

TVlerin yeni programları

Karantinada kaldığım sürede zaman zaman televizyon izleme ihtiyacı hissettim. Hafta içi öğleden sonra ki programlara denk geldim her seferinde. 

Neredeyse bütün kanallar sözleşmiş gibi kadın gazeteciler tarafından programlar yapılıyor. Cinayetler, ölümler, kayıplar ve daha bir sürü olay, aydınlatılmaya çalışılıyor.

Bu olayların aydınlanması elbette ki çok çok önemli ama bu kadar saatlerce tv programlarında konuşulması ne kadar doğru bilemedim açıkçası. O programlarda uzmanlar da var ama daha çok mağdurlar konuşuyor. 

4-5 kanal da aynı mevzular işlenince yeni program şeklinin bu olduğuna kanaat getirdim. 

Artık evlilik ve başka programlar yerini bu programlara bırakmış. 

Zaten karantinada bir başına kalmışım, bir de ekranlarda bangır bangır bu olaylar çok fazla sarsıtıcı oldu açıkçası. 3. Gün televizyonu açmadım bile inanın. 

Düşünebiliyor musunuz sürekli evde yaşayan biri olsam, her gün bunları izlemek zorunda kalacağım. Ruh halim iki günde değişti. 

Bu konuda sosyologlara ve psikologlara çok iş düşüyor. Bu programlar insan zihnini yerle bir ediyor. Belki onlara göre gerçekler gün yüzüne çıkıyor gibi gözükse de, bu ülkede buralarda bangır bangır bağırmadan da bu olaylar çözülüyor ve suçlular cezalarını buluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.