Güzelyurt Mahallesinde ki ormanlık alanda yapılması planlanan, içerisinde çeşitli ticari alanların, sosyal aktiviteler ile piknik alanlarının yer alacağı Şehit Ömer Halisdemir Kent Ormanı Mesire Alanı, bu Cuma ihaleye çıkarılacak. Birkaç firmanın ihaleye girmek için ihale dosyası aldığı ifade ediliyor.

Bilindiği üzere Aksu Belediyesi, Güzelyurt Mahallesinde bulunan 4 yüz 21 dönümlük ormanlık alanı, uzun uğraşları sonucu Orman ve Su İşleri Bakanlığından tahsis ettirmişti. Ormanlık alan içerisinde hem Aksuluların hizmetine sunulacak, hem de dışardan gelen vatandaşlarında yararlanacağı çeşitli aktivitelerin yer aldığı proje çizilmiş, bu doğrultuda alanın ihalesi gerçekleştirilmişti. Ancak belli bir süre geçmesine rağmen ihaleyi kazanan yüklenici firma, yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı Aksu Belediyesi tarafından sözleşme tek taraflı fesih edilmişti.

Tekrar ikinci kez ihale edilmesi düşünülen alanla ilgili, mevcut alanın belediye tarafından yapılması ve işletilmesi fikri ortaya atılmış ve bu öneriden dolayı ikinci bir ihale gerçekleştirilmemişti. Bu konu geçmişte Aksu Belediyesinin meclis oturumunda detaylı olarak ele alınmıştı. Belediye Meclisi’nde çıkan karar doğrultusunda mevcut alanın belediye tarafından yapılması için belediyeye ait yeni bir şirket kurulmuştu. Meclisin de onayını alan bu şirket, geçtiğimiz aylarda yeni bir ihale tarihi almıştı. Bu ihale için birçok firma, ihale dosyası almış, ancak olumsuz hava şartlarından dolayı ihale günü bir katılım gerçekleşmemişti.

Geçmişe dönük gelişmeler bu şekilde gerçekleşirken, mevcut alanla ilgili yeni bir ihale tarihi alındı. Bu tarih 01.04 2022.  Yani bu Cuma saat 11’de Aksu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşecek ihale için birçok firmanın, ihale dosyası aldığı ifade ediliyor.

Daha önce Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le görüştüğümde, mevcut planda ufak tefek revizeler yapıldığının altını çizmiş ve ihaleyi kazanan firmanın, Aksuluların hizmetine sunulması için ilk etapta 50 dönümlük bir alanın çalışmalarını yaparak Belediye Şirketine teslim edeceğini ifade etmişti. Bu çalışma ister istemez bölgemize de ayrı bir güzellik kazandıracağı kesin. Hepimiz bu konuda hem fikiriz. Ayrıca Aksu’muza da parasal anlamda bir değer katacak. Temennimiz bundan böyle her hangi bir aksiliğin yaşanmaması. Tüm Aksu kamuoyu da bu projeyi görev olarak desteklemeli. Artık söylenecek tek şey var, bu sefer tamam inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.