Aksu’da hafta sonu bir şölen yaşandı.

Hayta Yörükleri 2. Geleneksel şölenlerini gerçekleştirdiler.

Şenlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Yörük kültüründe doğmuş büyümüş Aksu halkı bu şenlikte geleneksel yaşamlarıyla özlem giderdi.

Kıl çadır, tulum ayranı, pilav üstü kavurma, irmik helvaları, develer, geleneksel kıyafetli beyefendiler ve hanımefendiler bu şenliğin gözdesi oldu.

Mahalle muhtarları, boyunlarında Yörük şallarıyla etrafta neşe içinde gezerek, geleni gideni karşıladılar.

Çocuklar ve gençler aile miraslarına sahip çıkma adına şenlikte iyi gözlemler yaparak, büyüklerini taklit etmeye çalıştılar.

Böyle olur Yörük Şenliği…

Keyifli, eğlenceli, çıkarsız, gerçek bir yaşam şekli!

Herkesin eşit, herkesin kıymetli olduğu bugünü yaşatan Hayta Yörükleri Dernek Başkanı Ramazan Alkan ve Yönetimine Aksu halkı adına teşekkür ediyorum.

Bu tür etkinliklere ilçe halkı çok önem veriyor. Dahasını görmek istiyorlar. Çoğunluğunun üretici olduğu ilçede vatandaşlar, evleriyle sera arasında mekik dokudukları için bu etkinlikler onları iyiden iyiye hem eğlendiriyor hem de dinlendiriyor.

Mesela Aksu’da köfte festivali düzenlense, domates festivali gibi etkinlikler yapılsa ne kadar verimli olur. Bunun yanında tarih şehri Aksu’da Perge’de düzenlenecek her türlü kültür ve sanat etkinliği ilçe için çok modern bir gelişme olur diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.