Aksu’da CHP’de tabiri caizse birden fazla el bir bombası mevcut.  Bombanın pimini kim çeker, artık kimin elinde kalır, hangi bomba patlar orasını zaman gösterecek.  Bilindiği üzere 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP'nin, İYİ Parti'ye yaptığı işbirliği teklifi, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) görüşüldü ve reddedildi. Gelişmenin siyasi arenadaki yankıları sürerken, İYİ Parti'den karar sonrası birçok yerde istifalar gelmeye başlandı. Antalya’da bu istifalar mevcut. Aynı zamanda Aksu’ya yansıması da oldu.

Önceki gün İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gülcü zehir zemberek açıklamalar yaparak, partisinden istifa etti. Bu istifa sıcaklığını korurken, hemen akabinde bir istifa haberi daha geldi. Gülcü’nün istifa gerekçesinin aynısını sunan İYİ Parti Meclis Üyesi Harun Hor’da, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Sonra bir ilçe yönetici. Derken bugün bir istifa haberi daha geldi. İstifa eden kişiyse İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akcan oldu. Sonrası İlçe Başkan Yarımcılarından Erkan Sarıtekeli’nin istifa haberi geldi. Bu istifaların arkasının  geleceği ifade ediyor. İYİ Parti cenahında ki gelişmeler bu şekilde yaşanırken, istifa edenlerin CHP’de yol alacakları ifade ediliyor. Haliyle bu isimlerin beklentileri var.

Gelelim patlamaya hazır diğer bir bombaya. O da Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım. En son 2019 yerel seçimlerinde DSP’den Belediye Başkan Adayı olan İsa Yıldırım, 5 yıl sonrası, geçtiğimiz gün CHP’nin kapısını çaldı. Hem üyelik, hem de aday adaylığı başvurusunda bulundu. Her ne kadar üyelik başvuru formu askı da gözüküyorsa da, kendisinin beklentisi oldukça yüksek. Kendisini şu an CHP’nin adayı olarak lanse etmiş durumda. Hatta etrafından birçok kişiyi CHP’ye yönlendirerek, meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulundurduğu söyleniyor.

Diğer 3’üncü bir bomba ise, mevcut CHP’liler. Bunların başında mevcut İlçe Başkanı Kenan Yıldız var. CHP’li Yıldız, geçtiğimiz günlerde resmi aday adaylığı başvurusun da bulundu. Onunda haklı olarak aday olma yönünde beklentisi yüksek. Birçok CHP’li, meclis üyesi aday adayı olmak için başvuru da bulundu. Detaylar bu kadar net ortada, bu 3 detayın beklentisi oldukça yüksek. Bu denklemde adaylık İsa Yıldırım’a verilmesi halinde, CHP’nin tabanının ortaya koyacağı haklı bir tepkisi olacak. 3 dönemdir partinin İlçe başkanlığı görevini yürüten ve ondan öncesi bir dönemde CHP meclis üyesi olarak görev yapan ve aynı zamanda aday adayı olan bir Kenan Yıldız gerçeği varken, 5 yıldır partinin kapısından içeriye girmeyen birinin aday olarak gösterilmesi, haklı olarak taban tepkisine neden olacak. Ayrıca İYİ  Parti’den istifa ederek, CHP’ye gelen ve beklentisi olanlarla beraber, Yıldırım’ın beraberinde getirdiği isimlerin meclis üyeliği talepleri karşılandığı taktirde, meclis üyeliği adaylığı için başvuru da bulunan ve beklentiye giren CHP’lilerin beklentisi nasıl karşılanacak? Düşünsenize CHP kimliğiyle alakası olmayan biri, CHP’nin belediye başkan adayı, meclis üyeliği sıralamasında az sayıda CHP’liler.

Gelelim diğer pencereye, CHP’li Kenan Yıldız’a. Yıldız’ın aday gösterilmesi halinde, mevcut CHP’lilerde haklı bir memnuniyet oluşturacak. Ama deminde ifade ettiğim gibi İYİ Parti’den istifa ederek CHP ile yol almak isteyenlerin beklentisi nasıl karşılanacak. Onlarında haliyle bir beklentisi var. Öte yandan meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan CHP’lilerin beklentisi olacak. Bu beklentilere yanıt vermek ince bir mühendislik hesabı gerekecek. Bunların yanı sıra CHP’li Kenan Yıldız’ın aday olarak gösterilmesi halinde İsa Yıldırım’ın takınacağı tutum nasıl olacak? İşte bu ve buna benzer soruların cevabı aday netleştiğinde ortaya çıkacak. Ama bir gerçek var ki o da şu an için CHP’de ortada bir ve birden fazla el bombasının olduğu gerçeği.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.