Zirai ilaç bayilerine Covid-19 ayarı

ZMO Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, zirai ilaç bayilerinin hafta içi 10:30-16:30 saatlerinde mesai yapmasını, hafta sonu tamamen kapanmasını tavsiye etti. Bazı bayiler tavsiyeyi uygulamaya başladı

26 Mart 2020 Perşembe 15:53
Zirai ilaç bayilerine  Covid-19 ayarı

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şubesi, Covid-19 virüsü nedeni ile zirai ilaç satan bayilere mesai saati düzenlemesi getirdi. Tavsiye niteliğindeki düzenlemeye göre zirai ilaç satan bayilerin mesaileri yarından itibaren 10:30’da başlayıp, 16:30’da bitecek. Bazı bayilerin, mesai saati uygulamasına erken başladığı görüldü.

HAFTA SONU KAPALI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ZMO Şube Başkanı Vural Şahin, “Resteruantlar, berber, kuaförler kapatıldı. AVM’lerin ve marketlerin mesai saatleri düzenlendi. Zirai ilaç bayisi olarak bizlerin de dükkanlarımızı açıp kapatma saatimizi değiştirmemiz kaçınılmaz oldu. Amacımız önlem almak, bu süreçte mücadeleye ortak olmaktır. Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi olarak, zirai ilaç bayisi iş yerlerinin yarından itibaren hafta içi saat 10:30-16:30 saatleri arasında açılması, hafta sonları tamamen kapatılmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

MÜCADELEYE ORTAK OLALIM

Bu kararı amalarındaki önemli etkenlerden birisinin, ilçelerde bulunan bayilerden gelen talep olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi: “Ülke ekonomisinin iyi olmadığı, üretimin şart olduğu bu süreçte el birliği ile mücadeleye ortak olalım. Almış olduğumuz bu kararı bütün ilçelerde uygulayabilirsek hem Türkiye geneline örnek olmuş oluruz, hem de mücadeleye ortak olmuş oluruz. İllaki yaptırım beklemeyelim ve almış olduğumuz bu karara riayet edelim. Bu karanlık süreci hep birlikte aydınlığa çevirelim. Birçok ilçeden meslektaşlarım ile telefonda görüştüm ve fikrimi söyledim, tavsiyelerini dinledim. En doğrusu da bu şekilde olacağı kanısına vardım”.

Son Güncelleme: 26.03.2020 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.