Yörük göçünde tatsız tartışma

Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenen temsili Yörük göçüne katılan Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani'ye bir grup, "Sizin buraya ne katkınız oldu" diye tepki gösterdi.

07 Eylül 2013 Cumartesi 17:00
Yörük göçünde tatsız tartışma
Elmalı'da 661'inci Tarihi Elmalı Yeşil Yayla Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Beldiye Caddesi'nde temsili Yörük göçü düzenlendi. Belediye Caddesi'nde başalayan yürüyüşe, Elmalı Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Altıntaş, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş başladığı sırada kortejteki bir grup, Ak Parti Milletvekili Samani'ye, 'Sizin buraya ne katkınız oldu? Ne işiniz var?' diye tepki gösterdi.

BAŞKAN SUSTURDU, SAMANİ GİTTİ
Tepkilerin artması üzerine Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, gruba müdahale etti. Başkan Altıntaş'ın araya girmesiyle grup sustu. Ancak Milletvekili Samani ve beraberindekiler kortejden çıkarak Ak Parti İlçe Binası'na gitti. Burada açıklama yapan Samani, yaşanan olaylara sert tepki gösterdi. Olayın başlangıcını bilmediğini belirten Samani, "Yüzyıllardır devam eden bir geleneğe katkı koymak için buraya geldik. Başlangıçta güzel bir görüntü vardı. Milletvekili olarak belediye başkanlarını teker teker selamladım ve ardından yürüyüşe başladık" dedi.

SANKİ BAŞKAN ORGANİZE ETTİ
Her şeyin bu sırada başladığını kaydeden Samani, şunları kaydetti: "Arka taraflarda küçük bir tartışma oldu. Tartışmaya Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş müdahale etti. Ondan sonra tartışma biraz farklılaşmaya başladı. Ben orada neler yaşandığını duymadım ama son anda duyduğum Belediye Başkanı bütün olayı kendisi organize etmiş edasıyla, "Sizin burada ne katkınız var? Ne işiniz var?' dercesine sitemde bulundu."

İLÇE BAŞKANI'NA HAKARET ETTİ
Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'ın, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Öztekin'e hakaret ettiğini de iddia eden Samani, "İlçe başkanımıza da benim yanımda ağır hakaret etti. Tabi bunun üzerine yan yana yürümek mümkün olmadı. Zaten kendisi de bizim orada yürümemizi istemiyordu. 'Sizin burada ne işiniz var?' diyerek bunu ifade etmiş oldu. Biz kendisiyle aynı seviyeye inmedik. Tartışmayı büyütmek istemedik. Bize, partimize milletimizin vekaletine yakışır tarzda olayı büyütmeden yürüyüşten ayrıldık. Elmalı adına, Yörükler adına ben de bir Yörüğüm, Yörük göçünü bu şekilde temsil etmek adına üzgünüm" dedi.

BAŞKAN ALTINTAŞ'TAN CEVAP
Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ise şunları kaydetti: "Yörük göçü kortejinde kesinlikle ben böyle bir polemiğe girmedim. Bunları söylemedim. Şenliğimize ve etkinliğimize gelen herkes bizim baş tacımızdır. Bu tür açıklamalar yerel seçimler öncesi siyasi yıpratma açıklamalarıdır. Ben bunlara katılmıyorum. Bizim töremizde misafire hürmet ve sevgi vardır. Bu tür olaylar töremize ve kültürümüze yakışmayan olaylardır. Kalabalıkta küçük tartışmalar oldu ama biz bunu tatlıya bağladık." 

Son Güncelleme: 07.09.2013 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.