'Yılın Altın Okuyucuları' seçildi

 BEYAZ Baston Görme Engelliler Derneği tarafından, Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi Gör İşit Bölümü'nde görme engelliler için kitap okuyan gönüllülere, plaket ve teşekkür belgesi verildi.

30 Mart 2019 Cumartesi 12:23
'Yılın Altın Okuyucuları' seçildi

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Yılın Altın Okuyucuları' ödül törenine, Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Dal, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Kamil Çam, görme engelli bireyler ve gönüllü okuyucular katıldı.

Beyaz Baston Görme Engelliler Genel Sekteri Mehmet Kahramanoğulları, 55. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında en çok gönüllülük saati geçiren, kütüphaneye bir yıl içerisinde en çok kitap kazandıran gönüllüleri buluşturmak istedikleri için töreni hazırladıklarını anlattı.

Kütüphanede 30'a yakın kitap seslendiren gönüllü olduğunu kaydeden Kahramanoğulları, "Biz onlara bu yıl 'Altın Okuyucu' demek istedik. En değerli çalışmayı onlar yapıyor. Onlar kitapları seslendirerek, dijital ortama aktarıyor. Bu çalışmalar Türkiye'nin her yerindeki görme engellilere ulaşıyor. Bizler için seslendirilen her kitabın, harcanan her zamanın, oradaki her dakikanın önemi tartışılmayacak kadar büyüktür. Seslendirilen her kitap kalıcı birer eserdir" dedi.

Törende daha sonra 2018 yılında en çok kitap seslendiren gönüllü okuyucular Yasemin Onat ve Bülent Yaşar Ekin'e 'Yılın Altın Okuyucuları' ödülü, aktif gönüllü seslendirme yapan 25 aktif okuyucuya ise teşekkür belgesi verildi.

Son Güncelleme: 30.03.2019 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.