Yerleşik yabancılardan AİHM'e mektup

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yaşayan yerleşik yabancılar, Büyükşehir Yasası nedeniyle kapanacak Mahmutlar Belde Belediyesi'nin kapatılmaması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) mektup gönderdi.

20 Ağustos 2013 Salı 17:02
Yerleşik yabancılardan AİHM'e mektup
Mahmutlar Kent Platformu Yönetimi, ilçede yerleşik yaşayan yabancılarla birlikte Mahmutlar Belde Belediyesi'nin kapatılmaması için AİHM'e mektup gönderdi. Kent Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Çandır, Rus Dili Konuşanlar Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, Mahmutlar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Top ve bir grup yerleşik yabancı, Mahmutlar Kültür Merkezi'nde toplanarak önce gönderilecek mektubu kaleme aldı. Türkçe, Almanca, Rusça ve İngilizce olarak 'Büyükşehir Kanunu'na karşıyız, belediyemizi kapatmayın' ifadelerinin yer aldığı mektuplar, daha sonra Strasbourg'daki AİHM'e gönderildi.

'BELEDİYEMİZ KAPATILMASIN'
Rus Dili Konuşanlar Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, Mahmutlar Beldesi'nin nüfusunun yüzde 70'ini yabancıların oluşturduğunu söyledi. Karşılaştıkları sorunları belediye başkanına anlatarak çözüme kavuşturduklarını aktaran Anzhela, "İyi ve kötü günde belediye her zaman bizimle birlikte hareket ediyor. Mahmutlar Belediyesi'nin kapanmasına karşıyız. Bu yüzden AİHM'e mektup gönderdik" dedi.

'EYLÜL AYINDA GÖRÜŞÜLECEK'
Belediyelerinin kapatılmasının Avrupa Özerklik Şartı'na aykırı olduğunu kaydeden Mahmutlar Platform Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Çandır ise şöyle konuştu:

"AİHM, Büyükşehir Kanunu'nun incelenmesi için bir heyet gönderdi. Heyet, raporunu hazırlayarak ilgili yerlere sundu. Rapordan aldığımız bilgilere göre, Büyükşehir Yasası'nın iptali söz konusu. Konuyla ilgili görüşmeler eylül ayında yapılacak. Yerleşik yabancıların istek ve talepleri doğrultusunda yazılan mektupları AİHM'e gönderdik. Bu mektupların, bu görüşmelerde dikkate alınacağını, Büyükşehir Yasası'nın iptal edileceğine inanıyoruz."

Platformun Rus Temsilcisi Alla Ogorodnikova ise belde belediyesinin kapatılmasıyla Mahmutlar'ın gerekli hizmeti alamayacağını söyledi.
 

Son Güncelleme: 20.08.2013 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.