Yeni adli yıl başladı

Antalya Adliyesi'nde 2013-2014 adli yıl açılışı, törenle yapıldı.

02 Eylül 2013 Pazartesi 15:00
Yeni adli yıl başladı
Adliye önündeki törene Vali Sebahattin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, Adalet Komisyonu Başkanı Süleyman Teke, Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, CHP Antalya milletvekili Gürkut Acar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Cihat Göktepe, Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, Emniyet Müdür Yardımcısı Seyit Battal, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ile adliyede görevli çok sayıda hakim, savcı ve avukat katıldı. Törene, aynı gün 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşması olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın katılmadı.

Törende bir konuşma yapan Baro Başkan Bacanlı, her yıl söylenen 'hukuk devleti', 'yargı bağımsızlığı' ve 'yargı güvencesi' gibi temel ilkelerin hayata geçirilmesi noktasında yaşanılan sorunların bir önceki yılı aratmadığını belirterek, “Geçtiğimiz dönemler bir kısım avukat soruşturmalarında son derece ciddi, hukuka aykırı uygulamalar ortaya konmuştur. Avukatlık yasasını devre dışı bırakmak amacıyla bakanlık izni alınmadan, sabahın erken saatlerinde onlarca polisle yapılan arama ve gözaltılar mesleğimizin saygınlığını ve itibarını zedelemiştir. İzin prosedürünü işlevsiz kılmak maksadıyla soruşturmalar örgüt kapsamına sokulmuştur. Söz konusu hukuku aykırı uygulamaların büyük kısmı nihayetinde mahkemelerden dönmüş ve bizlere 'Berlin'de hakimler var' sözünü hatırlatmıştır" diye konuştu.

Bacanlı, Gezi Parkı olaylarına da değinerek “Basit bir imar meselesi devlet meselesine dönmüştür. Düşünce ve kanaatlerin açıklanması şiddete başvurmadan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkını anayasa ile güvence altına almıştır. Başta siyasi iktidar olmak üzere herkesin bu olaylardan ders alması, hukuksal sürecin beklenmesi, yargıyı etkileyecek tutum ve davranışlardan kaçınılması gerekmektedir" dedi.

Başsavcı Kuriş ise “Adalet kainatın ruhudur. Adalet havada soluduğumuz oksijen gibidir. Varlığını asla hissetmeyiz, ancak yokluğunu anında hissederiz. Adalet dağıtmak tüm medeniyetler bakımından en kutsal, en yüce görevler arasında kabul edilmiştir. Meslektaşlarımız bu görevi yerine getirirken çok zaman kendilerini, ailelerini ve yakınlarını ihmal ederek ve ihtiyaçlarını daha sonraya bırakarak adaletin bir an öce tecellisi için büyük çaba sarfetmektedirler" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 02.09.2013 15:23
Anahtar Kelimeler:
Antalya Adliyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.