Vali Şahin: "Adrasan daha kaliteli bir turizm hizmeti sunacak"

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yapılacak çalışmalarla Adrasan'da artık daha kaliteli bir turizm hizmeti sunulacağını söyledi.

09 Ocak 2024 Salı 10:03
Vali Şahin: "Adrasan daha kaliteli bir turizm hizmeti sunacak"

ANTALYA (İHA) -
"2024 Yılı Adrasan Turizm Değerlendirme Toplantısı", Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Şahin’in yanı sıra Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu ve kurum amirleri katıldı. Adrasan’ın çehresini değiştirecek projelerin konuşulduğu toplantıda Adrasan için yapılacak her çalışmanın kamu yararı gözetilerek yapılacağını vurgulayan Vali Şahin, “Biz her zaman toplumun yararını gözeteceğiz. Hedefimiz doğru işler yapmak. Adrasan konusunu pozitif ve yapıcı bir şekilde değerlendirelim. Bu iş bittiği zaman Adrasan diğer turizm beldelerimiz gibi çok daha kaliteli bir turizm hizmeti sunacak. Bunu yapmak için müdahale edeceğimiz konular çok basit. Sahada çok fazla şey değişmeyecek. Tekneleri bir kenara koyacağız. Yolu toparlayıp, ışıklandırma yapacağız. Araçları tek bir yerde toplayacağız. Basit bir yönetim yapıyoruz. Ayrıca teknecilerin yaptığı faaliyeti de belli bir düzene oturtacağız ve takip edeceğiz. Tüm kurumlarımızla birlikte çalışarak bu işi yapacağız” şeklinde konuştu.

"Adrasan’da doğal güzelliklere kolayca ulaşılsın istiyoruz"
Asıl amaçlarının vatandaşların ve turistlerin doğal güzelliklere kolayca ulaşması olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Bizim bu projede ana hedefimiz kumsalı teknelerden kurtarmak. Biz ticari hiçbir şey yapmayacağız. Herhangi bir kiralama yapılmayacak. Bizim bütün mücadelemiz kumsaldaki kalabalığı temizleyerek, vatandaşımızın doğal güzelliklerimizden daha fazla istifade etmesini sağlamak. İnsanın dolaşamadığı güzelliğin ne hükmü var. Biz bu muhteşem güzelliği, harika doğayı hiç kimseye gösteremiyoruz. Bundan istifade edemiyoruz. Bu sorunları çözmemiz lazım” dedi.
Antalya’da turizm gelirinin en düşük olduğu bölgelerden birinin Adrasan olduğunu belirten Vali Şahin, “Adrasan’ın muhteşem bir coğrafyası var. Ama bazı işletmelerin bu bölgede sebep olduğu sorunlardan dolayı düzen kurulamamış. Buradaki kuralsızlık bir süre sonra kaynakların sınırsızca tüketimine ve insanların birbiriyle sorun yaşadığı kötü bir ortama dönüşmüş. Bunun sonucu olarak ne turizm doğru dürüst yapılabiliyor ne de oradaki işletmeler doğru dürüst para kazanabiliyor. Dolayısıyla biz de Adrasan ile ilgili bir çalışma içerisine girdik. Girmiş olduğumuz çalışma hedefi sonuç odaklı. Yani biz hızlıca sonuç almak istiyoruz. Bazı hususlara daha pratik çözümler bulacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.