Vali Karaloğlu’ndan Petektar’a ziyaret

Vali Münir Karaloğlu, yerli tohum üreten Petektar Tohumculuk’un Topallı ve Kurşunlu’daki tesislerini ziyaret etti.

29 Ekim 2019 Salı 09:04
Vali Karaloğlu’ndan Petektar’a ziyaret

Vali Münir Karaloğlu, yerli tohum alanında faaliyet gösteren Petektar Tohumculuk’un Kurşunlu’daki AR-GE tesisini ve Topallı’daki deneme istasyonunu ziyaret etti. Ziyarette Vali Münir Karaloğlu’na Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca, BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü ve Tarım ve Orman Aksu İlçe Müdürü İhsan İnal eşlik etti.

VALİ TEBRİK ETTİ

Tohumluk ihtiyacını kendi genetik kaynaklarından sağlamak, ülke ekolojisine uygun, kaliteli tohumlar üretmek ilkesiyle 2010 yılında kurulan ve 2016 yılından beri Kurşunlu Köyü’nde AR-GE tesisi ve Topallı Köyü’nde deneme istasyonu ile faaliyetlerine devam eden Petektar Tohumculuk, Vali Münir Karaloğlu’nun da dikkatini çekti. 15 adet hibrit domates tohumu ve 8 adet hibrit hıyar tohumu çeşidi, 1 adet hibrit karpuz tohumu,1 adet hibrit kabak tohumu ve 1 adet hibrit biber tohumu çeşidini inceleyen Vali Münir Karaloğlu, firma sahibi Büşra Yapıcı’yı tebrik etti.

UZUN ÖMÜRLÜ ÇEŞİTLER

Firma sahibi Büşra Yapıcı, çalışmalar hakkında Vali Münir Karaloğlu’na bilgi verdi. Yapıcı, “Tohumlarımız uzman ekibimiz tarafından, yüksek kalite standartları ile fiziksel ve fizyolojik testlerden geçirilerek çiftçilerimize sunuluyor. AR-GE çalışmalarımızda klasik ıslah yöntemleri ve bunları destekleyen modern teknikler kullanarak hastalıklara dayanıklı, verimli, kaliteli ve uzun ömürlü çeşitler geliştiriyoruz. Tohumda geliştirdiğimiz ıslah çalışmaları ile verim ve kalite artışı sağlanıyor. İleride diğer türlerde çalışmak, marul, lahana gibi tohumların ıslahını yapmak istiyoruz” dedi.

BÜROKRATLARA UYARI

Vali Münir Karaloğlu ise firma sahibi Büşra Yapıcı’yı tebrik etti. Kendisine eşlik eden bürokratlara uyarılarda bulunan Karaloğlu, “Burası tarımın organize sanayi bölgesi. Burada çok güzel işler yapılıyor. Gezin, dolaşın, sahip çıkın. Gerekirse laboratuarlarınızı açın. Burada yapılan çalışmalar Türkiye’nin önünü açacak” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.10.2019 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.