"Üretim biterse mühendislikte biter"

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, üreticilerin sorunlarının dolaylı olarak her kesimi etkilediğini ifade etti. Büyüktaş, “Üretim biterse Ziraat Mühendisliği de biter. Biz üretime girdi sağlıyoruz” dedi.

20 Aralık 2021 Pazartesi 09:57
"Üretim biterse mühendislikte biter"

Geçen hafta gerçekleşen genel kurulunda rakiplerini geride bırakarak, Ziraat Mühendisleri Odası’nın yeni Başkanı seçilen Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, tarımın her yönüyle desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Tarım sektörünün bir çok iş kolunu bünyesinde aldığına vurgu yapan Büyüktaş, “Üreticilerin sorunları dolaylı olarak her kesimi etkiliyor. Üreticinin sorununu çözmezseniz bu hepimizi etkileyecek. Pandemi süreci tarımın önemini artırdı. Ülkeler kendi ihtiyacını karşılamak için ihracatı durdurdu. Rusya buğday ihracatını durdurdu. Gübre yine öyle. Kendi kendimize üretim anlamında yetmek zorundayız. Bu potansiyelimiz var. Yeter ki sübvanse edilsin. Gelişmiş ülkelerde bu var” dedi. 

‘Üretime girdi sağlıyoruz’

Ziraat Mühendisliği’nin de üretimin önem bir kolu olduğunu dile getiren Başkan Büyüktaş,   Üretim biterse Ziraat Mühendisliği de biter. Biz üretime girdi sağlıyoruz.  Bizim sağladığımız girdi ‘bilgi’ olarak veriliyor. Ürünün yetiştirme koşullarının sağlanması, çiftçinin bilgilendirmesi, tarımsal danışmanlık bu şekilde girdi sağlıyoruz. Göreve geldik, yönetimi devraldık ve tarımın paydaşlarıyla ortak hareket edeceğiz. Bunlar kimdir Ziraat Odası, Büyükşehir Belediyesi, hepsiyle ortak çalışacağız” ifadesinde bulundu.

Gıda ve enerji

Büyüktaş, “Milattan bu yana sayarsak 3’cü bin yılın içerisindeyiz. İki temel önemli konu var dünya gündeminde, gıda ve enerji güvenliği. Karnını doyuramazsan insanların, saldırır. Enerji çok önemli, her şeye rağmen üreteceğiz. Kendi kendimize yetmeliyiz. Tarım için su, toprak ve sermaye lazım. Toprak kaynakları planlandığında tarımı güçlendirebiliriz. Ziraat Mühendisleri olarak daha başarılı tarım için destek oluyoruz ve olmaya da hazırız. Tarımla ilgili görüşmelerimizi ve önerilerimizi her zaman iktidara sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.