Üniversitelilerin filmine 3 ödül

 AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından çekilen 'Hekim' adlı kısa film, yurt içi ve yurt dışında 3 ödüle layık görüldü.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 15:16
Üniversitelilerin filmine 3 ödül

AÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin, Suriye'deki iç savaştan kaçan ve ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen 15 yaşındaki Beşir'i konu alan 'Hekim' adlı filmi, yurt içi ve yurt dışında katıldığı festivallerde birçok ödül ve gösterim hakkı kazandı. Film kısa süre içerisinde, Tuzla Belediyesi Şehir ve Çocuk Konulu 1. Ulusal Kısa Film Yarışması'nda ikincilik ödülü, Asia South East-Short Film Festival'inde Onur Ödülü ve Spotlight Documantry Film Awards'ta belgesel dalında Gold Awards ödüllerini kazandı.

'BİRBİRİMİZİN HAYATINI ETKİLEDİK'

Beşir hikayesinden çok etkilendiklerini söyleyen filmin yönetmeni Yavuz Üçer, "Beşir ile filmi çekmeden 2 hafta önce tanıştık. Toplam 3 kez görüştük. Beraber kağıt toplamaya çıktık, dolaştık, hikâyesini dinledim. Beşir'in çalışıyor olması ve iletişim aracı kullanmıyor olmasından dolayı set gününe kadar görüşemedik. Filmi çektikten sonra Beşir ile daha fazla vakit geçirmeye başladık. Aslında ikimiz de birbirimizin hayatını oldukça etkiledik" dedi.

'11 YAŞINDA 350 KİLOLUK ARABA TAŞIYOR'

Beşir'in yaşından daha küçük gösterdiğini söyleyen Üçer, “Bu süreçte Beşir annesini göremiyordu. Yaşadığı küçük bir sıkıntıdan dolayı kamptan atılmıştı. Asıl hikayesi aslında annesini görememesiydi. Çalışmasının sebebi ise ailesine para göndermesiydi. Biz kurgu sürecindeyken Beşir'i Urfa'ya çağırdılar ve 1 yıl sonra annesini gördü. Taşıdığı kağıt arabası dolduğunda 350 kilo civarında oluyor. Arabayı ben çekmeye çalıştığımda başarılı olamadım" diye konuştu.

ULUSLARARASI BAŞARI

Filmin başarısından dolayı ekip arkadaşlarıyla tarifsiz mutluluk yaşadıklarını söyleyen Üçer, “Film 4 ayda 25 festivale gitti. Toplam 3 ödül aldık. Türkiye'de ve birçok ülkede gösterim hakkı kazandı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.