Üniversiteli gencin adı mahallesinde yaşayacak

MURATPAŞA Belediyesi, geçen yıl eylül ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencisi Sertaç Ermiş'in (18) adının Güzeloluk Mahallesi'nde bir parka verilmesini kararlaştırdı. Ermiş'in ailesi, kararı alan Belediye Başkanı Ümit Uysal ve grup sözcülerine çiçekle teşekkür etti.

04 Ocak 2020 Cumartesi 11:03
Üniversiteli gencin adı mahallesinde yaşayacak

ANTALYA, (DHA) 
Antalya'da geçen yıl eylül ayında yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden AÜ öğrencisi Sertaç Ermiş'in adı mahallesindeki parkta yaşayacak. Muratpaşa Belediye Meclisi, Ermiş'in adının Güzeloluk Mahallesi 1880-1886-1889 sokaklar kesişiminde yer alan parka verilmesine karar verdi. Karar, mecliste yer alan siyasi partilerini oy birliğiyle alındı.

Kararın ardından Ermiş'in ailesi Belediye Başkanı Uysal ve CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP grup sözcülerine çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Uysal, ailenin tarifsiz üzüntüsünü paylaşırken “Evladımıza Allah'tan rahmet dilmiyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

HÜSEYİN ÇİMRİN ADI PARKA VERİLDİ

Muratpaşa Belediye Meclisi, ayrıca, kent tarihçisi Hüseyin Çimrin adının da Yüksekalan Mahallesi'nde 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi karşısında bulunan parka verilmesi kararı aldı. Parka adı verilen Antalya'nın hafızası 74 yaşındaki Çimrin, Antalya bölgesinin ilk Almanca turist rehberi olarak görev yaptı. 25 yılı aşkın bir süre Turizm ve Tanıtma Bakanlığı'nın Antalya Bölge Müdürlüğü'nde tercüman rehber olarak görev yapan Çimrin, çeşitli gazetelerde, dergilerde köşe yazıları kaleme aldı. Hüseyin Çimrin'in Antalya tarihi üzerine birçok kitabı bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.