Turistlerin gözdesi mavi yolculuk

 ANTALYA'da, tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda hizmet veren günübirlik tekneler, düzenledikleri turlarla günlük yaklaşık 2 bin yerli ve yabancı tatilciyi mavi tura çıkarıyor.

24 Ağustos 2018 Cuma 09:46
Turistlerin gözdesi mavi yolculuk

Tarihi Kaleiçi, eski yapıları ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gece tarihi semtin sokaklarını gezen tatilciler gündüz ise Kaleiçi Yat Limanı'nda düzenlenen günübirlik deniz turlarına katılıyor. Yat Limanı'nda yolcu kapasitesi 12 ile 110 kişi arasında değişen 47 tur teknesi her gün sabah erken saatlerden itibaren tatilcileri mavi tura çıkarıyor.

S.S 200 No'lu Yelkenli Yat Motorlu Taşıyıcı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Demircan, yaklaşık 2000 tatilcinin yat limanından günlük deniz turuna çıktığını söyledi. Tarihi limanı gezdikten sonra tura çıkan tatilcilerin yanı sıra acenteler aracılığıyla da çok sayıda misafir ağırladıklarından bahseden Başkan Demircan, 2016 yılında beri liman taşımacılığında havuz sisteminin uygulandığını, rekabetin yarattığı keşmekeşliğin kalktığını, hizmet kalitesinin arttığını belirtti.


ÜÇ TUR SEÇENEĞİ
Başkan Demircan, ilgi çeken tekne turlarının 45 dakika ile 6 saat arasında değiştiğini vurguladı. Tatilcilere 3 tur seçeneği sunduklarını ifade eden Abdullah Demircan, "En çok tercih edilen Falez turları 45 dakika sürüyor. 2 saatlik Düden Şelalesi turları ikinci seçenek olarak tercih ediliyor. Yaz aylarında ise 6 saat süren yemekli turlar düzenliyoruz. Bu turumuzda Sıçan Adası- Büyük Çaltıcak bölgesini ziyaret ediyoruz. Çeşitli noktalarda yüzme molaları veriyoruz" diye konuştu.

JAPONLAR SABAH SAATLERİNİ TERCİH EDİYOR
Kooperatif Başkanı Abdullah Demircan, uygun maliyetli turlara özellikle Japonya, Kore, Çin'in yanı sıra  yerli tatilcilerin ilgi gösterdiğini kaydetti. Uzakdoğu'dan gelen tatilcilerin sabah, Avrupalı turistlerin öğlen, yerli turistlerin ise akşam saatlerinde tura çıkmayı tercih ettiğini kaydeden Demircan, Düden Şelalesi turlarının çok ilgi gördüğünü vurguladı.


SIKI DENETİM
Abdullah Demircan, kooperatife kayıtlı teknelerin her yıl titizlikle bakımının yapıldığını, tatilcilerin güvenliğini her şeyin üstünde tutuklarını belirtti. Can yeleği başta olmak üzere koruyucu ekipmanların teknelerde bulunduğuna işaret eden Demircan, yine Antalya Liman Başkanlığı tarafından da belirli aralıklarla denetlendiklerini, denetimden geçmeyen teknelerin seferden men edildiğini ifade etti. Tekne çalışanlarının da belli bir eğitim sürecinden geçtiğini, 'Gemi Adamı Cüzdanı' aldıktan sonra işe kabul edildiğine değinen Abdullah Demircan, "Deneyimli ve eğitimli personelle çalışıyoruz" dedi.

 


Abdullah Demircan, denize de sahip çıktıklarını, kirliliğe karşı önlem aldıklarını vurgulayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca geliştirilen 'Mavi Kart' uygulamasının Kaleiçi Yat Limanı'nda uygulandığını kaydetti. Demircan, Mavi Kart sistemiyle küçük deniz araçlarının da atıklarını atık kabul tesislerine verilmesinin sağlandığını, uygulamanın Antalya Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ile yürütüldüğünü söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.