Telefon dolandırıcılarına karşı afişli uyarı

MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Telefondaki Her Sese Aldanma' projesi kapsamında hazırladığı uyarı afişlerini ilçe genelinde görülür yerlere asarak vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı uyarıyor.

03 Eylül 2016 Cumartesi 10:58
Telefon dolandırıcılarına karşı afişli uyarı
 Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından ocak ayında başlatılan 'Telefondaki Her Sese Aldanma' projesi kapsamında vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Toplum Destekli Büro Amirliği'nde görevli polisler tarafından şehir içi ulaşım araçlarında ve vatandaşın kolaylıkla görebilecekleri yerlere telefon dolandırıcılarına karşı uyarı afişleri asılarak, broşür dağıtıldı.





Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Geleneksel suç türlerinin gelişen teknolojiyle birlikte değişim gösterdiğini kaydederek, "Dolandırıcılar, vatandaşı cep telefonundan arayarak kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıyor. Vatandaşlara terör örgütü ile bağlantılı olduklarını, telefon veya banka hesap numaralarının terör örgütü mensuplarınca ele geçirildiğini ve kullanıldığını belirtip, terör örgütü mensuplarını yakalamalarının an meselesi olduğunu söyleyip korkutarak para talep ediyor. Hiçbir kamu görevlisi vatandaştan para talep etmez. Bu şekilde gelen telefonlara itibar etmesinler. Vatandaşlarımız bu gibi durumlarda 155 Polis İmdat hattını arayarak bilgi versin" dedi.

Son Güncelleme: 03.09.2016 13:20
Anahtar Kelimeler:
Antalya Manavgat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.