Tarihi ilan tahtasına çevirdiler

Antalya'nın Demre ilçesi ağlı Kekova Adası'nın batı ucunda yer alan Tersane Koyu'ndaki denizin içindeki ve kenarındaki tarihi eserler, bölgedeki tur tekneleri tarafından ilan tahtasına çevrildi.

24 Eylül 2013 Salı 10:05
Tarihi ilan tahtasına çevirdiler
Tersane Koyu'na her gün mavi tur düzenleyen günübirlik tur tekneleri, Likya döneminden kalan tarihi eserlere ilanlarını yapıştırıyor. Tarihi eserlerin üzerinde tur teknelerinin veya tur firmalarının telefonu, yatın adını bulmak mümkün. Bunun yanı sıra eserlerin üzerinde sevgililerin yazdığı mesajları da görmek mümkün.

Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan, koyda Likya dönemine ait birçok tarihi eserin bulunduğunu, bu eserlerin bölge turizminin can damarını oluşturduğunu söyledi. Tarihi eserlerin geçen zaman meydan okurcasına dimdik ayakta kaldığına işaret eden Çan, "Bir bölümü denizin içinde, bir kısmı ise kıyıda olan eserler tur düzenleyenler tarafından ilan tahtasına çevrilmiş durumda. Ancak tarihi eserlere zarar veren tekne sahipleri bindikleri dalı kesiyor. Muhtarlık olarak her yıl yazıları kapatıyoruz. Geçen yıl kireçle kapattık. Bu yıl yine aynı yazılar yazıldı. Tarihi eserleri tahrip ediyorlar" dedi. 

Son Güncelleme: 24.09.2013 10:39
Anahtar Kelimeler:
AntalyaDemre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.