Sur Yapı Antalya, üniversitelerin de rotasına girdi

Özel sektörün en geniş gayrimenkul portföyüne sahip firması Sur Yapı’nın Antalya’da inşa ettiği örnek akıllı dönüşüm projesi üniversitelerin de ilgi odağı oluyor. Son olarak Antalya Bilim Üniversitesi’nden Mimarlık ve Mühendislik Bölümü öğrencileri Sur Yapı Antalya Projesi’ni ziyaret ederek teorik bilgilerini pekiştirme fırsatı buldular.

10 Aralık 2018 Pazartesi 12:24
Sur Yapı Antalya, üniversitelerin de rotasına girdi

Sur Yapı’nın Kepez-Santral bölgesinde 8 milyar TL yatırımla hayata geçirdiği Antalya Projesi, üniversitelerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Üniversiteler, öğrencilerinin teorik bilgilerini pekiştirmek için Sur Yapı Antalya Projesi’ni tercih ediyor. Son olarak Antalya Bilim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Bölümleri, bölüm başkanlığının organizasyonuyla projeye teknik gezi düzenlediler. Satış ofisinde sunum yapılan öğrenciler daha sonra şantiyeyi ve hak sahiplerine ait korunan ağaçların bulunduğu fidanlığı gezdiler. Seyir terasından 1 milyon 300 bin metrekarelik alana yayılan proje sahasını yukardan gördüler. Derste öğrendiklerini yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, gezinin çok yararlı olduğunu belirttiler. Antalya’dan dünyaya açılan mega proje hakkında detaylı bilgilendirilen öğrenciler, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini ziyaret etmekten son derece mutlu olduklarını söylediler.

Turist ve yatırımcı kadar öğrencinin de gözdesi; Antalya

2 bin 200 yıllık bir geçmişe sahip olan bu görkemli kent, taşıdığı medeniyet mirasını Her yıl ağırladığı milyonlarca turistle sağlarken kente yapılan yatırımlarla dünya markası modern bir şehir olma yolunda önemli adımlar kaydediyor. Mavinin ve yeşilin her tonunu barındıran Antalya; 2 devlet, 3 vakıf üniversitesiyle yaklaşık 90 bin yerli ve yabancı öğrencinin öğrenimi için tercih ettiği önemli bir çekim merkezini oluşturuyor. Her yıl Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Hollanda, Almanya, Özbekistan ve Çin gibi ülkeler başta olmak üzere Antalya’ya binlerce öğrenci eğitim almaya geliyor. 

Antalya’ya mega proje

Antalya’da geleceğe miras modern bir şehir inşasıyla yolan çıkan Sur Yapı, Kepez – Santral bölgesinde 8 milyarlık yatırımla Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. Türkiye’nin incisi Antalya’ya yeni bir yaşam alanı sunan Sur Yapı 1 milyon 300 bin metrekare alanıyla yeşil ve mavinin iç içe olduğu Antalya’nın özüne uygun bir dönüşüm gerçekleştiriyor. 19 bin bağımsız bölümden oluşan konutlar, ofisler, home office’ler, dükkanlar, çarşılar, okullar, camiler, sosyal alanlar, müzeler ve büyük kent parkıyla beraber Türkiye’nin markası olan Antalya’ya yeni bir Antalya armağan ediliyor.

Mega Proje’ye üniversiteli öğrencilerden yoğun ilgi

Geçtiğimiz hafta Antalya Bilim Üniversitesi’nden Mimarlık ve Mühendislik Bölümü öğrencileri Sur Yapı Antalya Projesi’ni ziyaret etti. Okuldan akademisyenlerle birlikte grup halinde ziyaret edilen projede öğrenciler ilk olarak şantiye alanını ve fidanlığı gezdi. Daha sonra seyir terasına çıkarılarak proje alanının büyüklüğünü kuş bakışı görme fırsatı yakaladılar.

Teorik bilgiler pratiğe dönüştü

Sur Yapı, Antalya’da hayata geçirdiği Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini ziyaret eden gençlere teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilecekleri bir fırsat sundu. Okulda gördükleri dersleri Antalya’da hayat bulan bir projede görmek, öğrencilere benzersiz bir deneyim yaşattı.

Tüm sorular itinayla yanıtlandı

Antalya Bilim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Bölümü öğrencileri akıllarına takılan tüm soruları işin uzmanı profesyonellere sorarak ders bilgilerini pekiştirdi. Örnek daire gezisi ardından ikram ve hediyelerle son bulan ziyarette öğrenciler projeyi yakından inceleme fırsatı yakalayarak Sur Yapı Antalya Projesi’ne tam not verdi.

Tez konusu; Antalya Projesi

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Antalya Projesi’ni ziyaret eden öğrenciler tezlerine konu olacak bir projeyle tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel de şantiye ziyareti esnasında kentsel dönüşüm projesinin geri dönüşüm, çevreci uygulamalar, eğitim alanları ve akıllı kent uygulamalarıyla üniversitelere tez konusu bir nitelik taşıdığını vurgulamıştı.

Akıllı Kent projeleri arasında ilk üçe girdi

Sur Yapı Antalya Projesi, Avrupa Birliği’nin 2020 programında “Akıllı Kent” olmak için 17 projenin içinden yarışarak ilk 3 projeden birisi seçildi. MatchUP Akıllı Kent Kepez Santral Projesi’yle AB’den 5 milyon Euro hibe desteği alındı. Sağlanan bu hibeyle, akıllı aydınlatmalar, elektrik enerji depolama ve üretim alanları, akıllı yönetim uygulamaları, akıllı sayaçlar, açık alanda ücretsiz wifi hizmeti gibi 42 farklı Akıllı Kent Uygulaması gerçekleştirilerek örnek bir akıllı kent inşa edilecek. 

Green GOOD DESIGN Ödülü kazandı

Yeni nesil modern kentleşmenin en güzel örneğini sergileyen Sur Yapı Antalya Projesi’nin diğer başarısı ise 1950’den beri düzenlenen ve dünyanın en eski ve en saygın tasarım yarışmaları arasında yer alan Gren GOOD DESIGN kapsamında ödül kazanması oldu. Avrupa Mimarlık Sanat Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi ile Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi tarafından 2009 yılından bu yana verilen Green GOOD DESIGN; ürün tasarımı, ulaşım, mimarlık, kentsel planlama gibi farklı disiplinlerden projeleri uluslararası düzeyde ödüllendiriyor. Bu kapsamda ‘‘NEW KEPEZ GREEN HUB’’ (YENİ KEPEZ YEŞİL MERKEZ) teması ile 2018 Green GOOD DESIGN ödülünü almaya hak kazandı.

Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde “En İyi Dönüşüm Projesi” seçildi.

Sur Yapı Antalya Projesi, Management Plus tarafından her yıl organize edilen “5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi”nde “En iyi Dönüşüm Projesi” seçildi.

Son Güncelleme: 10.12.2018 14:40
Anahtar Kelimeler:
Sur Yapı Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.