Sinekle mücadele

 ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ardından hayvansal atıklar nedeniyle oluşabilecek karasinek, sivrisinek ve haşere üremesini önlemek için kesim alanları, satış yerleri, çöp konteynırları ve çöplüklerde yoğun ilaçlama yapılıyor.

21 Ağustos 2019 Çarşamba 15:25
Sinekle mücadele

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Gazipaşa'dan Kaş'a 1315 personelle vektörel mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Antalya merkezi ve ilçelerde Kurban Bayramı öncesinde yoğunlaşan ilaçlama çalışmaları bayram sonrasında da aynı hızla devam ediyor. Hayvansal atıklar nedeniyle karasinek, sivrisinek ile hamamböceği gibi haşerelerin üremelerini önlemek için kurban kesimi yapılan alanlar, hayvan satış yerleri, çöp konteynırları ve çöplüklerde ilaçlama yapılıyor.


PERİYODİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Ekipler, bayram sonrası belirlenen yerler dışında periyodik ilaçlama çalışmalarını da ihmal etmiyor. Otel ve site havuzları, yağmur suyu drenaj hatları, kanalizasyon giderleri, bina altlarındaki sular, durgun sular, arıtmalar ve arıtmaların terfi istasyonlarında da kimyasal mücadeleye devam ediliyor. Bitki ve diğer canlılara zarar verilmemesi için biyolojik mücadele yöntemini de kullanan Büyükşehir ekipleri, tarımsal havuzlara sinek ve larva ile beslenen balıklar bırakılıyor.

 


AKŞAM ULV İLE İLAÇLAMA
19 ilçede, sırt pompası ile ilaçlama işlemi gün içinde yapılırken akşam ve gece saatlerinde de ULV makinelerinin bulunduğu araçlarla ilaçlama yapılıyor. Çalışmalarda, Sağlık Bakanlığı'nca onaylı doğanın dengesini bozmayacak ve insan sağlığına zarar vermeyecek biyosidal ürünler kullanılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.