Serik'te 120 hektar orman YANDI

Antalya'nın Serik İlçesi'nde dün saat 12.30'da başlayan ve 120 hektar alanda etkili olan orman yangının ilerlemesi gece boyunca süren çalışmalar sonunda durduruldu ve rüzgarın öğle saatlerin etkisini yitirmesiyle kontrol altına alınması bekleniyor.

05 Eylül 2013 Perşembe 11:00
Serik'te 120 hektar orman YANDI
Serik'in Gebiz Beldesi'nde ormanlık alanda çıkan yangının ilerlemesi durduruldu. Sabah saatlerine kadar 120 hektar alanın zarar gördüğü yangına, 3 uçak, 7 helikopter, 60 arazöz, 250 orman işçisi, çok sayıda iş makinesiyle müdahale ediliyor. Yangına, Antalya, Isparta, Denizli, Konya, Serik, Gebiz, Manavgat Orman İşletme müdürlükleri ile itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle ekipler müdahalede zorluk yaşıyor. Dün havanın kararmasıyla birlikte helikopter ve uçaklar bölgeden çekilirken, söndürme çalışmaları gece boyunca karadan devam etti. Ancak bölgenin sarp ve dağlık olması nedeniyle kara ekipleri de etkili çalışma yapamadı.

Gece boyunca sadece yangının ilerlemesine engel olan ekiplere, bugün günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopter ve uçaklar yeniden destek verdi. Bölgeye onlarca sorti yapan hava ekipleri, yangının ilerlemesini tamamen durdurdu.

RÜZGARIN DURMASI BEKLENİYOR
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Gebiz Beldesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan yangında ilk belirlemelere göre 120 hektar orman alanın zarar gördüğünü söyledi. Bölgenin sarp ve dağlık olması, etkili rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü vurgulayan Türedi, şunları kaydetti:

"Bölgede bir evin yandığı belirlendi. Yangının çıkış nedeni henüz belli değil. Bölgedeki rüzgarın saatteki hızı 60 kilometre ve bu da çalışmaları olumsuz etkiliyor. Saat 13.00 sıralarında rüzgarın durması bekleniyor. Rüzgarın durmasıyla birlikte yangını kontrol altına alarak söndüreceğiz. Ancak şu an yangının yeniden ilerlememesi için müdahalelerimiz devam ediyor. Yangında can kaybı ya da yaralanan kimse yok."

Söndürme çalışmalarına destek veren köylüler, yangına, elektrik tellerinin birbirine çapması sonucu çıkan kıvılcımların neden olduğunu öne sürdü. 

Son Güncelleme: 05.09.2013 11:33
Anahtar Kelimeler:
AntalyaYangınSerikGebiz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.