Sarı Çığlık

Sahil de bulunan otellerin rent a car’ların taksi gibi çalışarak, ekmeklerini çaldığını söyleyen Kemerağzı Bölgesindeki 202 taksici sessiz eylem yaparak bu durumu protesto etti. Taksiciler otel önlerinde kontak kapatarak, emeklerini çalanların peşine düşüp, yakaladıklarını Jandarma’ya teslim ettiler.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 13:24
Sarı Çığlık
Kış aylarında iş yapmadıklarını, turizm sezonunda ise ekmeklerinin göz göre göre çalındığını vurgulayan taksicilere en büyük destek Başkan Halil Şahin ve MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara’dan geldi.

Kemerağzı Bölgesinde bulunan 202 taksici, seslerine kulak verilmediğini belirterek, bir günlük eylem kararı aldılar. Otel önlerine araçlarını park eden taksiciler, güvenlik güçlerine amaçlarının olay çıkarmak değil, yetkililere seslerini duyurabilmek olduğunu söylediler. Taksicilerin ihbarı ile yakalanan kaçak taksicilik yaparak tur satanların araçları durduruldu. Hiçbir şeyden haberleri olmayan turistler ise, kaçak hizmet veren araçlardan indirilip, taksilerle konakladıkları tesislere geri götürülmenin şaşkınlığını yaşadılar.



Başkandan destek
Kemerağzı bölgesi taksicilerini eylemlerinde yalnız bırakmayarak ziyaret eden Belediye Başkanı Halil Şahin, bu konuda üzerlerine düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ederek, “Taksicilerin haklarının gasp edildiğini, çalındığını biliyorum. Otelciler, taksiciler ve diğer yetkililerin katılacağı bir toplantı organize ederek, sorunu çözüme kavuşturmaya çalışacağım. Ben Halil Şahin olarak her zaman sizin yanınızdayım” dedi.
Taksicilerden bazılarının eyleme şiddet karıştırmak istemeleri üzerine Başkan Halil Şahin, uyarıda bulunarak, “haklı davanızda haksız duruna düşersiniz. Hakkınızı kanunlar çerçevesinde ve kimseyi rahatsız etmeden ararsanız, daha faydalı olur. Yoksa şiddetle kimse sizin sesinize kulak vermez. Provokasyonlara kapılmayın” şeklinde konuştu.

Kara Başkan’da destek verdi
Taksicilerin “sessiz çığlık” adını verdikleri eyleme destek için katılan Milliyetçi Hareket Partisi Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara’da, “Başta ulaştırma bakanlığı olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve emniyet birimlerimizin taksici esnafımızın ekmeğinin çalınmasını önleme noktasında yardımcı olmalarını temenni ederim “dedi.

 

Son Güncelleme: 06.07.2015 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.