Samani Mimarlık Ofisi törenle açıldı

Samani Mimarlık ofisi Aksu’da gerçekleşen bir törenle açıldı.

23 Haziran 2023 Cuma 10:31
Samani Mimarlık Ofisi törenle açıldı


Macun Mahallesi İsmail Ogan caddesinde bulunan Samani Mimarlık Ofisi açılışına  Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  AK Parti önceki dönem Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Coşkun, Celil Gökçen ve AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, çok sayıda siyasi, iş insanı ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı gerçekleştiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin “İnşaat sektörü olmazsa olmazımızdır. Eğer bir yörede, bir ilçede, bir yerleşimde, bir şehirde o sektör olmuyorsa eğer faaliyet gösteremiyorsa şehirleşme gerçekleşemiyor demektir. Belediyecilikte ve şehirleşmede bu sektör önemlidir” dedi. Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörün patronu kimdir dediğin zaman belediyeciliği görünce ben mimarın bu sektörün patronu diyorum. Mimar baş tutar, ondan sonrası arkadan gelir. İş yeri açılışı için bizi bir araya toplayan Faruk Samani kardeşimize hayırlı olsun diyorum. Kendi çocuğumuz bölgemizin insanı sahip çıkacağız. Destek vereceğiz. Onlarında öncelikleri bölgeye hizmetleri olacaktır. Bugüne kadar birçok esnaf açılışı gerçekleştirdik ve şuan ki durumlarına gıpta ile bakıyoruz. Daha çok kazansınlar ve bereketli kazansınlar diyoruz.” 

Faruk Samani’nin mimarlık ofisi açılışı için bir araya geldiklerini belirten eski Milletvekili Hüseyin Samani, “Aksu’da yeni yeni iş yerleri açılıyor. Özellikle inşaatla ve mimarlıkla benzeri işlerler ilgili inşaat ve türevleriyle açılan iş yerlerinin aslında Aksu’ya daha çok kazandırılmasının faali Halil Başkanımız buradadır. Çünkü Aksu’da bu dönemde hiç olmadığı kadar yeni parselasyon, imar işleri ve alt yapı işleri yapıldı. Bunun neticesinde de birçok hemşerimiz kendi arsasına ve başkalarının arsasına müteahhitlik yaparak inşaatlar yapmaya başladı. Bunun neticesinde de inşaatla ilgili birçok sektörde hizmet konusunda ayağımıza geldi. Bundan dolayı da çok önemli katkı koyan bu ekip de aramızda bugün onlara da ben şahsen teşekkür ediyorum.  Bu gibi iş yerleri ne kadar çok açılırsa bunlar Aksu’muza çok önemli bir değer katacaktır. Yeğenimde inşallah burada başarılı olacaktır. Aksu’ya katkı koyacaktır. Kendisini tebrik ediyorum ve bu iş yerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

İnsan odaklı mimari 

Hedeflerinin insan odaklı projelere imza atmak olduğunu kaydeden Mimar Faruk Samani, “Faaliyet alanlarımız inşaat ve sektörün tamamını ilgilendiren bir konumda konjonktürün hepsine hakimiz şahıslara, şirketlere proje tasarlayabilecek konumdayız. Ekstra olarak kullandığımız uygulamalar ve programlar gayet güncel ve günümüz konjonktürünü yakalıyor. Kullandığımız üç boyutlu programlarla da bunları destekliyoruz. Projelerimizi insan odaklı yapıyoruz. Biz bunu bir konut olarak bakmıyoruz. İnsanların yaşam alanı olarak baktığımız için işimize daha farklı bir bakış açısıyla bakıyoruz. Mimari bizim için meslekten daha ötedir. Bizim almış olduğumuz eğitimler ve bakış açımız bize şunu gerektiriyor. Tasarlayacağımız bir yapının mümkün olduğunca kullanıcı endeksli ergonomik koşullarda olması gerekiyor. O yapıyı kullanacak kişinin hayatını orda geçirmesi, bütün ihtiyaçlarını karşılayabilmesi sadece dört duvar arasında mevcut olmadığını biz bunu gayet iyi biliyoruz. Müşterilerimize kendi istekleri doğrultusunda bizimde eklentilerimizle ortaya güzel projeler çıkartabiliyoruz.

Müstakil ev tasarımları

Samani, “Sektörde yeniyiz. Önümüzdeki konjonktürde sektörün her alanında bulunmak istiyoruz. Proje çizimlerinden tasarımlarına ve uygulama projelerine kadar hepsi içerisinde olmak istiyoruz. Mevcut ekiplerimizde var. İlk amacımız işimizi daha sağlam temellere oturtarak ilerlemek istiyoruz. Şuan ki durumda proje, tasarım, imalat ve uygulama olarak ilerleyebiliyoruz. Plan ve projelere gayet hakimim, güncel programları üst seviyede kullanabiliyorum. Bende kendi sektörümde özellikle müstakil ev tasarımlarında kendimi oldukça ileri seviyede görüyorum ve tecrübe sahibiyim” şeklinde konuştu.

​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.