Şahin: 'Barlar ruhsatsızdı'

Aksu Belediyesi, ilçede ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 5 barı mühürledi.

17 Şubat 2015 Salı 15:47
Şahin: 'Barlar ruhsatsızdı'
 Okullar bölgesinde yer alan ve semt polikliniğinin hemen yanında bulunan işletmeler halktan gelen yoğun şikayetler üzerine Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve belediyeyi harekete geçirdi. Konut alanları içinde yer alan ve apartmanların altında bulunan bar, pavyon ve müzikaller mühürlenerek kapatıldı. Konunun bazı basın yayın organlarında, farklı yorumlanması üzerine açıklama yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Biz kanunu uyguladık. Halktan çok şikayet vardı. Kapatılan barlar hem ruhsatsız, hem de okul, hastane ve konut alanları içindeydi” dedi.

Aksu merkezde yer alan bar, pavyon, müzikal tarzı 5 işletme ruhsatları olmadığı ve uygun bölgede faaliyet göstermediği için kapatıldı. Kapatma işleminin ardından konu bazı basın yayın organlarında çok farklı yansıtılmaya çalışıldı. “AKP’li başkan bar, pavyon ne varsa hepsine kilit vurdu” gibi gerçek dışı yayınlanan haberler üzerine Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin açıklama yaptı.

Şahin, “Sanki biz herkesin istediği işletmelere zorla kilit vuruyormuşuz gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Kanun, nizam ne diyorsa biz onu uyguluyoruz. Kapatılan barlar ilçenin merkezindeki evlerin altında yer alıyor. Bir taraflarında 24 saat halka hizmet veren semt polikliniği yer alıyor, biraz ötesinde ise okullarımız eğitim veriyor. Okulların ve hastanenin hemen yanında barların olması çok doğru değil, üstelikte barların üst katında yaşayan ailelerden çok şikayet geliyordu. Tüm bunlar yetmediği gibi bu işletmelerin ruhsatları da yoktu. Kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü ile koordineli çalışılarak mühürlenme kararı alındı ve yasalar çerçevesinde gerekli işlemler yapıldı. Halkımız da barların kapatılmasından çok memnun kaldı. Sanki AK Partili belediyeyiz diye barları keyfimize göre kapatıyormuşuz gibi bir tutum sergilenmesi hiç hoş olmadı, bu tarz haberler kasıtlı olarak çıkarıldı. Aksu turizm bölgesi de olsa kanunlar, işletmelerin nerede hangi koşullarda açılabileceğini açıkça belirtiliyor. Herkes istediği yere istediği işletmeyi açamaz” dedi. 

Son Güncelleme: 17.02.2015 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.