Rengi kırmızıya dönen deredeki balık ölümleri korkutuyor

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Ulu Hendek Deresi'nde suyun renginin kırmızıya dönüşmesiyle birlikte deredeki binlerce balık öldü. Suyun renginin değişmesi ve balık ölümleri korkuya neden oldu.

09 Eylül 2013 Pazartesi 16:27
Rengi kırmızıya dönen deredeki balık ölümleri korkutuyor
Gazipaşa'da ilçe merkezinden geçerek denize dökülen Ulu Hendek Deresi'nde, suyun renginin kırmızıya dönüşmesi paniğe yol açtı. Derede, yüzlerce yılan balığı ve sazan telef oldu. Suyun renk değiştirmesine bağlı balık ölümlerinin meydana geldiğini iddia eden vatandaşlar, durumu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne haber verdi. Ekipler, Ulu Hendek Deresi'nden su örnekleri ve balıklardan numune alarak incelenmesi için analiz laboratuarına gönderdi.

ALG PATLAMASI OLABİLİR
Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi Veteriner Hekim Vural Taş, balıkların muhtemelen derede oluşan 'alg' tabakasından ölmüş olabileceğini belirtti. Yapılan ilk incelemede balıkların solungaçlarının kırmızı bir maddeyle kapandığını tespit ettiklerine dikkati çeken Taş, "Çok sayıda yılan balığı ve sazanın öldüğünü belirledik. Balıkların ölüm nedeni analiz sonuçlarının çıkmasından sonra tespit edilecek" dedi.

KESİN SONUÇ LABORATUAR İNCELEMESİNDEN SONRA
Balık ölümlerini cumartesi günü aldıkları ihbarla öğrendiklerini açıklayan Taş, dere boyunca yapılan incelemede, kırmızı alglerin yoğun olduğu bölgede balık ölümleri olduğunu, diğer bölgelerde ise ölümlere rastlanılmadığını kaydetti. İlk izlenimlerine göre balık ölümlerinin kırmızı alglerden kaynaklandığı sonucuna vardıklarını vurgulayan Taş, "Gerekli numuneleri aldık. Laboratuar incelemesinin ardından kesin sonuç belli olacak" diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.09.2013 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.