Ramazan etkinliklerine yoğun ilgi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Niyazi Mısri başta olmak üzere İslam düşünürlerinin eserlerinin bestelenerek seslendirildiği konser, yoğun ilgi gördü.

10 Haziran 2016 Cuma 11:47
Ramazan etkinliklerine yoğun ilgi
 Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri, Antalyalıların yoğun ilgisini görüyor. İftarlarını açan Antalyalılar Karaalioğlu Parkı'na akın etti. Ramazan etkinliklerinde sahnelenen gölge oyunu Hacivat ve Karagöz özellikle çocukları kahkahaya boğdu. Çocukların doyasıya eğlendikleri ortaoyunu gösterisinde büyükler de gösteriyi telefonlarıyla kayıt etti.

SANTUR DİNLETİSİ

Gölge oyununun ardından Antalyalılar, çok özel bir tasavvuf enstrümanı olan santurla buluştu. Daha önce Elmalı'nın Canları İrfan ve Sevgi Sempozyumu'nda Antalyalılarla buluşan 'Santur' dinletisi bu kez Büyükşehir Ramazan etkinliklerinde sahnedeydi. Tasavvuf müziğinin içinde önemli bir enstrüman olan santurdan yükselen ezgiler, dinleyenleri mest etti. Türk Tasavvuf Müziği'nin önemli sufilerinden Niyazi Mısri'nin şiirlerinden bestelenen eserlerin seslendirildiği konserde, Antalyalılar unutulmaz anlar yaşadı.

RAMAZAN ÇARŞISINA AKIN

Ramazan çarşısında pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisiyle geleneksel Türk damak tatlarından örnekler sunuluyor. Vatandaşlar pamuk helvacısının önünde sıraya girerek önce nasıl yapıldığı izledi, ardından tadına baktı. Maraş dondurmacısı görsel şovları ile çocukları neşeli dakikalar yaşattı. Çocuklar dondurma alabilmek için önce dondurmacının kıvrak el oyunları ile mücadele etti. Antalyalılar, çarşıda kitaptan, giyime hem alışveriş yaptı hem de birbirinden farklı yöresel lezzetlerden de tattı.










Son Güncelleme: 10.06.2016 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.