Plajda şiirli gece

Şiir severleri farklı etkinliklerle bir araya getiren 'Dolunay Dostları Grubu', 19'uncu yıl kutlamasını Çıralı'da yaptı.

29 Ağustos 2013 Perşembe 10:57
Plajda şiirli gece
Organizasyonunu şair Musa Fırat'ın üstlendiği etkinlik öncesi Olympos sahilinde denize girip antik şehri gezen grup, akşam olunca da plajda mum ve fener ışığında sazlı-sözlü şarkılar, türküler söyledi. Coşkulu geceye, Ferhat Başbağ gitarıyla, Duygu Başbağ kemanıyla, Musa Yılmaz da bağlamasıyla renk kattı. Bursa'dan gelip sürpriz yaparak geceye katılan Seher Tarı da bağlama dinletisi sundu.

Gecenin ilerleyen dakikalarında şairler yayımlanan şiir kitaplarından seçtikleri en güzel şiirlerini okudu. Mustafa Ceylan, Harun Yiğit, Cangül Buke, Mine Bora, Gülşen Kalkın da Can Yücel ile daha birçok şairin şiirlerini seslendirdi. Gelişim Sanat Merkezi de kütüphanesindeki seçme şiir kitaplarıyla geceye destek verdi. Geleneksel 'sarı yazma' hediyesi ise Seher Tarı aracılığıyla bu ay Bursa'daki şairlere gönderildi. Musa Fırat, "Amacımız, şiir severleri bir araya getirmek, şiiri sevdirmek" dedi.

Son Güncelleme: 29.08.2013 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.