Pınarlı’da sıra tapuda

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yoğun bir mücadele sonucu Pınarlı’da ki mülkiyet sorununun çözüldüğünün altını çizerek, “Çalışmalarımız bitti. Tapu verme aşamasına geldik. Oluşturacağımız fiyat belirleme komisyonunun belirleyeceği bedel doğrultusunda vatandaşlarımızın tapularını vereceğiz” dedi.

29 Kasım 2022 Salı 10:41
Pınarlı’da sıra tapuda

İşlemler tamam

Geçen hafta Ankara’da, Merkezi Hükümet yetkilileriyle bir dizi görüşmelerde bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Pınarlı Bölgesi’nde ki mülkiyet sorununun çözüldüğünü ve belediye olarak bölge halkına tapularını vermeye başlayacaklarını ifade etti. Şahin, “Çalışmalarımız sonucunda tapu verecek duruma geldik. Belediye bünyesinde oluşturacağımız fiyat belirleme komisyonunun, vatandaşı üzmeyecek şekilde belirleyeceği bedel doğrultusunda vatandaşlarımızın tapularını dağıtmaya başlayacağız. Bu çalışmalar sonucu vatandaşlarımız Allah razı olsun diyecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Amaç vatandaşımızın memnuniyeti

Kentin farklı yerlerinde ki planlama ile mülkiyet sorunlarının çözümü, vatandaşlarımızın ve belediyemizin işlerinin takibi için Ankara’daydık. Çok verimli görüşmeler yaptık. Tarım Bakanlığı, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Önümüzdeki süreçte tüm hedeflerimize ulaşmış olacağız. Bütün çaba ve gayretimiz vatandaşlarımızın sorunlarını çözüp dertlerine deva olmak. Bu doğrultuda tüm ekip arkadaşlarımızla elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu samimiyetimizi gören vatandaşlarımız da Allah razı olsun diyor” dedi.   

Bir çok konu masaya yatırıldı

Ankara’daki görüşmelerde daha önce gündeme alınan Karaçalı ve Pınarlı bölgeleriyle ilgili mülkiyet sorunları ve buna benzer birçok talebi masaya yatırdıklarını da dile getiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Her görüşmemizde önümüzdeki engelleri biraz daha kaldırıyoruz. Pınarlı’daki tapu sorunu da bunlardan biri. O sorunu da sonlandırdık. Şimdi belediye personelimiz ve bölge meclis üyelerimizin de içerisinde bulunacağı bir fiyat belirleme komisyonu kuruyoruz. Belediyemize vatandaşımız geldiği zaman rahatça ulaşabileceği ortamı oluşturuyoruz. Öncelikle vatandaşımıza verdiğimiz sözü, yerine getirmeyle ilgili bir sıkıntı yok. Komisyonumuz oluşturur oluşturmaz, vatandaşlarımızın tapularını dağıtmaya başlayacağız. İmar çalışmasıyla ile ilgili her seferinde itirazlar oluyor. Biraz daha uzama ihtimali var. Bundan dolayıdır vatandaşımızın önce tapularını vereceğiz. İmar bitiğinde de parselleşir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.