'Pasaportsuz seyahat turizme katkı sağlar'

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Türkiye-Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat uygulamasının turizme büyük katkı sağlayacağını söyledi.

11 Şubat 2017 Cumartesi 12:54
'Pasaportsuz seyahat turizme katkı sağlar'
 MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat uygulamasına geçilmesini sağlayacak olan çalışmanın turizme büyük katkı sağlayacağını belirterek, protokolla birlikte hayata geçecek olan uygulamanın Türkiye'ye tatile gelen Ukraynalıların sayısında ciddi oranda artış sağlayacağını vurguladı. Başkan Boztaş, "Bu anlaşma ile Ukrayna vatandaşları ülkemize pasaportsuz olarak tatile gelebilecek. Vatandaşımız pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikleriyle Ukrayna'ya gidebilecek. Ülkemize gelen turist sayılarında ciddi oranda azalma yaşanmasına rağmen geçen yıl ülkemize gelen Ukraynalı turist sayısında ciddi artış yaşanmıştı. Geçen yıl Ukrayna'dan ilimize gelen turist sayısında yüzde 82 artış olmuştu. 2015 yılında 314 bin olan turist sayısı 2016 yılında 573 bini bulmuştu. Bu anlaşmanın ardından ülkemize gelen Ukraynalı turist sayısı daha da aratarak 1.5 milyon, bölgemize gelen Ukraynalı turist sayısının 1 milyon, Antalya'ya gelen Ukraynalı turist sayısının 1 milyonu bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.



Başkan Boztaş, benzer çalışmaların diğer ülkelerle de yapılamasını beklediklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 11.02.2017 12:55
Anahtar Kelimeler:
Antalya Manavgat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.