Orion Pazar’da CHP ve İYİ Parti ortak açıklama yaptı!

CHP ve İYİ Parti İl ve ilçe örgütleri yine CHP ve İYİ Parti Antalya Milletvekillerinin katılımıyla Orion Pazar önünde basın açıklaması yapıldı. Grup adına konuşan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “Maalesef burada hayrete düşürecek şekilde tam bir rant talanı yapılmış. Yine peşkeş çekilmiş. Yine işgal edilmiş” dedi.

12 Haziran 2020 Cuma 15:04
Orion Pazar’da CHP ve İYİ Parti ortak açıklama yaptı!

Vekiller katıldı

Uzun bir süredir gündemden düşmeyen ve tekrar mevcut kişilere verilmesi düşünülen Orion Pazar ile ilgili CHP ve İYİ Parti ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Orion Pazar önünde gerçekleştirilen toplantıda, CHP ve İYİ Parti’nin Aksu Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra, CHP İl Başkanı Nusret Bayar, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ile her iki partinin Antalya milletvekilleri katıldı. Grup adına CHP Milletvekili Rafet Zeybek ile İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı açıklama yaptı.

Zeybek: “Talan ve peşkeş” dedi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantı da ilk konuşmayı yapan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Aksu’nun çok kıymetli bölgesinde bulunan mevcut alanın peşkeş çekildiğini ifade etti. Zeybek,  Turizm Bakanlığı planlarında spor alanı olarak değerlendirilen bu alan maalesef bazı kişilere peşkeş çekilmiştir. Mevcut alanın işleyişi usulsüzlüklerle dolu. Özellikle mahkeme kararlarını inceledim. Hayrete düşürecek şekilde tam bir rant talanı yapılmış. Yine peşkeş çekilmiş, yine işgal edilmiş” dedi.

Yargı usulsüzlükleri onayladı  

Zeybek, “Burada belediyeye ait 2 parsel var. Biri 6 bin küsur, diğeri 3 bin küsur metre kare alan. Bu alan, 2017 yılında yapılan bir ihaleyle Süleyman Varol adlı kişiye verilmiş. Ama usulsüz bir şekilde.  Bu usulsüzlük hem Antalya 2’ inci İdare mahkemesince, hem de Sayıştay raporlarınca belgeleniyor. Ayrıca, sözleşme de kiraya verilen alan 6 bin metre kare iken, fazladan 3 bin metre karelik alan kiralayan kişi tarafından fazladan kullanılıyor, işgal ediliyor. Bunu belediye biliyor. Ama göz yumuluyor. Bunun üzerine vatandaşımızın birisi Antalya 2’inci İdare mahkemesine başvuruda bulunuyor. Dava açılıyor. Dava sonucunda ihalenin usulsüz olduğu tespit ediliyor ve ihale iptal ediliyor.  İtiraz sonucu dosya Danıştay’a gidiyor. Danıştay ‘da usulsüz olduğunu onaylıyor” diye konuştu.

Belediye zarara uğratılıyor

Karar kesinleştikten sonra, 2018 yılının Şubat ayında Aksu Belediye Başkanlığı’nın bu kişiye tebligat gönderdiğine de değinen Vekil Zeybek,  “Gönderilen tebligatta mahkeme kararı gereğince alanın 15 gün içerisinde boşaltılması talep ediliyor. Ama tebligatın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, burası bir türlü boşaltılmıyor, buna belediye göz yumuyor. Bu alan hala bu kişi tarafından kullanılmaya devam ediliyor. Sözleşmeye göre burada kalıcı yapı bulunmaması gerekir. Buna rağmen kiracı burada 216 dükkan yapıyor. Sabit yapı yapıyor. Belediye burayı 8 yüz bin TL’ye kiraya verirken, kiracı her bir bina için 10 bin ve 30 bin avro olmak üzere, kira bedeli karşılığında başkalarına kiraya veriyor” şeklinde konuştu.

Büyük kamu zararı söz konusu

Gerçekleşen işlemde çok büyük kamu zararı olduğuna da vurgu yapan Zeybek, “Yani belediye yıllık artışla beraber yaklaşık olarak 1 milyon TL alırken,  kiralayan kişi 20 milyon TL  gelir elde ediyor. Usulsüzlüklerin yanında burada 19 milyon TL belediyenin zararı var.  O kadar ciddi bir zarar söz konusu. Mahkemenin kararları yerine getirilmesi gerekirken, belediye tekrar burayı aynı kişiye verebilmenin çabası içerisinde. Ama biz buna asla izin vermeyeceğiz. Yapılan usulsüzlüğü görmezden gelmeyeceğiz. Buradan Aksu Belediye Başkanına sesleniyorum. Aksu halkının yerini kimseye peşkeş çekemezsin. Hukuksuzlukların, rantın, işgalin derhal son bulmasını istiyoruz. Aksi taktirde bizzat Aksulu halkla birlikte bunun gereği neyse yapacağız” dedi.

İYİ Partili Subaşı’da “Usulsüz” dedi

Ortada bir hukuksuzluk söz konusu olduğunu ifade eden İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ise, gelen grubun astığı -Aksulular olarak nereyi kurtaracağımızı şaşırdık- pankartını okuyarak, “Maalesef bizde milletvekilleri olarak, nereye el atacağımızı, nereyi kurtaracağımızı bizde şaşırdık. Diyecekler ne var burada? Yapılar yapılmış insanlar ekmeğini kazanıyor. Ama kim nasıl ve hangi şartlarda kazanıyor, ona bakmak lazım. Niye başkaları değil de, yakınları, yandaşları hukuksuz ve usulsüz olarak kamunun belediyenin hakları çiğnenerek elde ediyor. Hep kazanan iktidar ve çevresi olurken, kamu zarara uğruyor, kaybeden vatandaş oluyor” dedi.  

     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.