Ölü Akdeniz Foku kıyıya vurdu

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi Selinus Plajı'nda, kıyıya Akdeniz foku ölüsü vurdu.

16 Ağustos 2013 Cuma 11:03
Ölü Akdeniz Foku kıyıya vurdu
Gazipaşa'da yüzmek için Selinus Plajı'na giden tatilciler, kıyıya vurmuş ölü Akdeniz fokuyla karşılaştı. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan Akdeniz fokunu hareketsiz yatarken görenler, durumu Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, inceleme yaptı. İnceleme sonunda fokta her hangi bir darp veya yara izine rastlanılmadığını belirten su ürünleri mühendisi Talip Özgen, Akdeniz fokunun ölüm nedeninin yapılacak nekropsi (hayvan otopsisi) sonucu belirleneceğini söyledi.

Fokun 2 metre 20 santim boyunda ve yaklaşık 150 kilo ağırlığında olduğunu kaydeden Özgen, "İlgili kuruluşlarla bağlantıya geçip ölüm nedeninin tespiti için çalışma yapacağız. İlk tespitlerde darp veya yara izine rastlamadık. Fokun kesin ölüm sebebi nekropsi sonucu ortaya çıkacak" dedi.

Sahildekilerin de bir süre incelediği fok, daha sonra iş makinesiyle alınarak incelenmek üzere Alanya'ya götürüldü. 

Son Güncelleme: 16.08.2013 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.