Öğretmenler Günü Demre'de kutlandı

 ANTALYA'nın Demre ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım 2018 Cumartesi 13:23
Öğretmenler Günü Demre'de kutlandı

Demre'deki ilk tören Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun ve bir grup öğretmenin çelenk koymasıyla başladı. Çelenk koymanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Demre'deki kutlama etkinlikleri Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda devam etti. Buradaki kutlamalara Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mesut Dikili, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamada Atatürk Ortaokulu'nun hazırladığı program sunuldu. Bir öğrenci 'Sen Öğretmensin' adlı şiiri okudu. Öğretmen Ali Batman'ın hazırladığı 'Bir Öğretmenin Güncesi' adlı kısa film gösterimi yapıldı. Türkçe öğretmeni Aynur Ceylan tarafından hazırlanan, öğretmenlik mesleğinin tüm aşamalarını anlatan 'Ben Öğretmen Olmak İstiyorum' adlı oratoryo sunuldu. Oratoryonun finalinde öğretmenliğe veda bölümünü 45 yıllık öğretmen olan emekli Şenruh Acar okudu. Şenruh Acar'ın Atatürk Ortaokulu matematik öğretmeni olan öğrencisi Ahmet Deniz Özek sahneye çıktı, öğretmenine çiçek vererek elini öptü. Ardından okulun müzik öğretmeni Öznur Özaslan yönetimindeki halk müziği korosu Gesi Bağları, Yemen Türküsü, Çemberimde Gül Oya, Çayır Çimen Geze Geze ve Cici Pabucum adlı halk türkülerinden oluşun bir konser verdi. Bir öğretmen Kütahya'nın Pınarları türküsü eşliğinde zeybek oynadı. Bu yıl emekli olan Erol Keleş ve Yüksel Coşkun adlı öğretmenlere Kaymakam Murat Uz tarafından onur şeref belgeleri verildi.

​​​​​​​

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve şiir dalında dereceye giren öğretmenlere çeşitli ödüller verildi.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Ortaokulu Müdürü Fevzi Kaplan yaptı. Kaplan, "Bugün insanlık tarihinin en önemli mesleği olan öğretmenleri hatırlama günü. Öğretmen yeni bilgi tohumlarını öğrencilerine atarak, onları yeşerten, geleceğe yön verendir. Çocuklar sevgiye koşar. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Hata yapma olmayan tek meslek öğretmenliktir. Öğretmenin yapacağı her hata insanlığı öldürür" dedi.

​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.