Nepal’i mutlu eden imza

Türkiye’nin ilk EXPO’suna ‘Akıllı çocuklar, yeşil şehirler’ temasıyla katılacak olan Nepal, katılım sözleşmesini, kendilerini ziyaret eden EXPO 2016 Antalya heyetiyle birlikte Katmandu’da imzaladı. Türk heyetini Nepal’de konuk etmekten mutlu olduklarını söyleyen ülke komiseri Arun G.C., “Bütün EXPO’lara katıldık ama Türkiye bizi fuar öncesi ülkemizde ziyaret etti, kültürümüzü yerinde gördü, çok mutlu olduk” dedi.

16 Ekim 2015 Cuma 14:50
Nepal’i mutlu eden imza
EXPO 2016 Antalya’ya katılma kararı alan Nepal, bu yılın Ağustos ayında Aksu İlçesi’ndeki sergi alanına gelmiş ve proje ile ilgili sunumun ardından ön katılım sözleşmesi imzalamıştı. Sergi alanında ‘Akıllı çocuklar, yeşil şehirler” temasıyla 3 bin 600 metrekare ülke bahçesi açacaklarını söyleyen Nepal Bahçe Direktörü Birendra Bajracharya, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman’ı Katmandu’ya davet etmişti. Bajracharya, “Bahçe kültürümüzü ve el işçiliği ile yapılan ve sergi alanına koyacağımız tapınağı yerinde görün” davetinde bulunmuştu.


NEPAL BÜTÜN EXPO’LARA KATILDI

Daveti kabul eden Danışman, bir heyetle Katmandu’ya gitti. Ziyaretten büyük bir mutluluk duyan Nepal heyeti, Türk heyete ülke bahçelerinde kuracakları 11 metre yüksekliğinde ve tamamı el işçiliğinde yapılan tapınak çalışmaları ile bahçelerini ve ülkedeki yaşam kültürlerini gezdirdi. Tapınak ve manastırları ile ünlü Nepal, bahçecilik, yaşam tarzı ve coğrafyası ile dünyada tanınan ülkeler arasında yer alıyor. Nepal ülke komiseri Arun G.C., bugüne kadar düzenlenen bütün EXPO’lara katıldıklarını ancak ilk kez EXPO’ya evsahibi olan Türkiye’nin kendilerini ziyaret ettiğini söyledi.

TÜRKİYE BİZE DEĞER VERDİ

“Bu ziyaret bizi fazlasıyla mutlu etti, EXPO öncesi kültürümüzü, el işçiliği uygulamalarımızı yerinde gördüler” diyen ülke komiseri Arun G.C., “EXPO 2016’ya katılmaktan fazlasıyla mutlu olduk, Türkiye’nin bize büyük bir değer verdiğini depremde yaşamıştık bu değeri şimdi bir kez daha gördük” diyerek duygularını dile getirdi. Nepal’in EXPO 2016 Antalya’ya katılım sözleşmesi de Katmandu’da imzalandı.


DOĞRU BİR KARAR VERDİĞİMİZ GÖRDÜK

Heyete başkanlık eden EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, bu yıl Nisan ayında 7.8 büyüklüğünde deprem yaşayan ve 8 bin kişinin yaşamını yitirdiği Nepal’de doğal afetin izlerinin sürdüğünü söyledi. Danışman, “Nepal bütün EXPO’lara katılan botanik açısından oldukça zengin bir ülke. Zor koşullarda olmalarına rağmen EXPO 2016’ya katıldılar ve depreme rağmen vazgeçmediler. Nepal’e bahçe vermenin ne kadar doğru bir karar olduğunu Katmandu’da gördük” dedi.

Nepal heyeti, Genel Sekreter Yardımcısı Danışman’a çeşitli hediyeler sundu. Ülke bahçesine kurulacak olan tamamı el işçiliği tapınak ve bahçe bitkileri, önümüzdeki ay Antalya’ya gönderilecek. 


Son Güncelleme: 16.10.2015 15:02
Anahtar Kelimeler:
Expo 2016 AntalyaNepal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.