Muratpaşa'dan 2020'de dev proje

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, ay yıldızlı formayla Türkiye'yi olimpiyatlarda, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirileceği Muratpaşa Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi'nin proje çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “İhale ve sonrasında inşaat çalışmalarına çok kısa bir sürede başlayacağız" dedi.

01 Ocak 2020 Çarşamba 11:56
Muratpaşa'dan 2020'de dev proje

Muratpaşa Belediyesi, yeni yılda havalı silahlardan eskrime, hentboldan basketbol ve voleybola geleceğin milli sporcularının yetişeceği Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi'nin temelini atıyor. Başkan Uysal, Kızılarık Mahallesi'nde planlanan merkezin plan çalışmalarının her ölçekte tamamlandığını belirterek, yeni yılın ilk aylarında ihale süreçlerini tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Muratpaşa'da Antalya'nın çocuklarına güvenen, büyük bütçelere değil insan kaynağına yaslanan bir spor anlayışla hareket ettiklerini belirten Başkan Uysal, bu anlayışın bir sonucu olarak geniş kitlelerin spor yaptığı dönemin başladığını söyledi. Spor okulları programını yılda 3 dönem olarak hayata geçirirken tesisleşmede de önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Uysal, “Yenigün, Güzeloba, Ermenek, Memurevleri ve Yüksekalan mahallelerimizde 5 okulumuzun bahçesine spor salonları inşa ettik. Yeşildere ve Yenigöl mahallelerinde çadır spor salonlarını, Konuksever ve Çağlayan'da halı sahalar, Kızıltoprak Mahallesi'nde de Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi'ni hizmete açtık" diye konuştu. Başkan Uysal, bu dönemde mahallelerde 5 yeni spor salonu yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu yatırımlarla birlikte amatör sporculara ve amatör spor kulüplerine maddi desteklerin devam edeceğini kaydeden Başkan Uysal, Kızılarık Mahallesi'nde planlanan merkezin tüm bu çalışmaların çatısını oluşturacağını söyledi. Belediyenin spor okullarıyla mahallesindeki spor salonunda spor hayatına devam eden yetenekli çocukların ve gençlerin Muratpaşa Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi'nde dünya standartlarında bir sporcu haline geleceğini anlatan Başkan Uysal, “O nedenle bu merkez, sadece bir spor kompleksi olmayacak. Burada çocuklarımız hem başarılı bir sporcu, hem başarılı bir öğrenci, hem de çevresiyle barışık, çok yönlü bireyler olarak yetişecek" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Kızılarık Mahallesi'nde bulunacak merkezi, 27 bin metrekare kapalı alana sahip. 3 bin seyirci kapasiteli salonların bulunacağı tesiste yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, voleybol, hentbol gibi salon sporlarının yanı sıra okçuluk, havalı silahlar, eskrim, satranç, bilardo gibi sporlar yapılabilecek. Merkezde spor alanlarının yanı sıra ders çalışma salonları ve bilgisayar odaları da yer alacak.

Son Güncelleme: 01.01.2020 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.